Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Bezoekersmiddagen reductietechnieken fijnstof

16 nov 2010

In november en december 2010 organiseert Wageningen UR Livestock Research een aantal bedrijfsbezoeken voor pluimveehouders om hen verder te informeren over reductietechnieken voor fijnstof. De bedrijfsbezoeken vinden plaats bij bedrijven waar deze technieken zijn of worden onderzocht. Per techniek is een bezoekersmiddag gepland. De eerste (over ionisatie) vindt maandag 22 november plaats. U kunt zich nog opgeven voor deze bedrijfsbezoeken!

Informatiebijeenkomst
Op 30 september jl. heeft Wageningen UR Livestock Research een informatiebijeenkomst gehouden over de problematiek van de emissie van fijnstof in de pluimveehouderij. Tijdens deze bijeenkomst is ook informatie gegeven over de technieken die kunnen worden ingezet om de emissie te reduceren, zowel technieken die al zijn opgenomen in regelgeving als technieken die nog in onderzoek zijn. In onderstaand schema staan deze technieken benoemd, samen met de sector waarvoor ze beschikbaar (zullen) zijn. Tevens ziet u waar en wanneer het bedrijfsbezoek gepland staat.

Programma
Het programma is voor alle middagen gelijk. Per middag kunnen maximaal 30 personen deelnemen, waarbij pluimveehouders voorrang krijgen. U kunt zich aanmelden via de site van Wageningen UR Livestock Research onder het kopje Agenda. Geef daarbij uw voorkeursvolgorde aan voor de te bezoeken technieken (1=1e voorkeur, 2=2e voorkeur, enz.). Deelnemers krijgen per e-mail nadere informatie over de precieze locatie.

13:30 Ontvangst met koffie/thee
14:00 Welkom
14:10 Toelichting techniek (leverancier) 14:30 Toelichting resultaten onderzoek (WUR-LR) 14:50 Pauze
15:15 Techniek bekijken met uitleg van pluimveehouder 16:15 Afsluitende vragen
16:30 Afsluiting

Zie het origineel