Gemeente Vlaardingen


Denk mee over de Marathonweg

17-11-2010 |
Vlaardingers kunnen tussen 22 november 2010 en 11 januari 2011 reageren op het milieueffectrapport (MER) Marathonweg. De gemeente wil op de Marathonweg het verkeer beter laten doorstromen. Het milieueffectrapport brengt de milieugevolgen in beeld. marathonweg

Verkeersstudies wijzen uit dat de Marathonweg de verkeerstoename in de toekomst niet goed kan verwerken. Het wegverkeer groeit en ook de uitbreiding van (industriële) bedrijvigheid in de Rivierzone zorgt voor meer verkeer op de Marathonweg. De gemeente wil de Marathonweg dan ook aanpassen voor een betere verkeersdoorstroming. De aanpassing moet zo vriendelijk mogelijk zijn voor de leefomgeving.

Zeven alternatieven onderzocht
Voor het aanpassen van de Marathonweg zijn zeven alternatieve mogelijkheden onderzocht. In alle alternatieven wordt de aansluiting op de A20 aangepast, het kruispunt met de Westlandseweg verschoven naar de andere kant van het tankstation en wordt de kruising met de spoorlijn ongelijkvloers. Voor alle alternatieven is onderzocht wat de effecten zijn op het verkeer, niet alleen op de Marathonweg zelf, maar ook op andere wegen in de stad. Daarnaast is in beeld gebracht wat de gevolgen zijn voor geluidhinder, luchtkwaliteit, bodemkwaliteit, verstoring van flora en fauna en archeologische waarden. Ook is onderzocht in hoeverre de verschillende aanpassingen aan de Marathonweg de scheiding tussen tussen de Westwijk en de rest van de stad groter of kleiner maken.

Definitief ontwerp volgend jaar
Wethouder Hans Versluijs licht toe: "De inspraak gaat wettelijk over de vraag of alle milieuaspecten zijn onderzocht en of deze onderzoeken goed zijn uitgevoerd, maar Vlaardingers kunnen ook aangeven welk alternatief hun voorkeur heeft. Van sommige alternatieven denkt de gemeente dat ze te kostbaar zijn en van andere alternatieven weten we dat we ze in fases kunnen uitvoeren. Dit zal ik toelichten tijdens de informatieavond op 7 december. De gemeenteraad kan volgend jaar alle informatie en reacties betrekken bij haar keuze voor een alternatief dat verder wordt uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Op dit ontwerp kunnen Vlaardingers dan weer reageren."

Het milieueffectrapport Marathonweg en alle bijbehorende documenten liggen ter inzage in het stadskantoor aan de Industrieweg 9 in Vlaardingen. Ook op internet zijn de documenten te raadplegen: zie www.vlaardingen.nl/projecten en klik op `Marathonweg, verbetering verkeersafwikkeling'.

Informatieavond op 7 december
Op 7 december is er een informatieavond in de Marnixflat aan de Marnixlaan 19. De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is de zaal open. Tijdens deze avond lichten deskundigen de verschillende onderzoeken toe en beantwoorden zij vragen.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000