Vlaamse Overheid

Ter Heidelaan (R25) en Nijverheidslaan

Aarschot: herinrichting Kruispunt Ter Heidelaan (R25) en Nijverheidslaan

Vlaamse overheid

woensdag 17 november 2010

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 22 november met de herinrichting van het kruispunt. Er worden verkeerslichten geplaatst en er worden extra afslagstroken aangelegd. De aansluiting van de Nijverheidslaan met de Ter Heidelaan wordt tijdens de gehele duur van de herinrichting afgesloten. Het verkeer zal omgeleid worden via de ring om Aarschot en de Nieuwlandlaan. Als de weersomstandigheden het toelaten, zal de herinrichting beëindigd worden op 15 maart 2011.

Het kruispunt nu: moeilijke doorstroming van het verkeer Het kruispunt van de Ter Heidelaan en de Nijverheidslaan is een druk kruispunt, waar de vele in- en uitrijbewegingen van het verkeer gevaarlijke situaties veroorzaken, niet in het minst voor de zwakke weggebruiker. De wachttijden om de Nijverheidslaan uit te rijden zijn vaak lang en het is moeilijk voor automobilisten om zo tussen het doorrijdend verkeer in te voegen.

Nieuwe afslagstroken
Voor het verkeer vanuit Betekom komt er een rechtse afslagstrook en voor het verkeer dat vanuit de Nijverheidslaan de Ter Heidelaan wil inrijden worden er twee nieuwe afslagstroken (links en rechts) aangelegd.

Veilige fietspaden
Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt van de gelegenheid gebruik om veilige fietspaden aan te leggen en om het kruispunt in zijn geheel een nieuwe asfaltlaag te geven. Ook een stuk van de Ter Heidelaan en de aansluiting van de Nijverheidslaan krijgen een nieuwe asfaltlaag.

De kost van de werkzaamheden bedraagt ongeveer 300.000 euro (incl. btw)