NVVE organiseert groot symposium over dementie

17/11/2010 16:41

NVVE

De NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde, organiseert op maandag 22 november haar jaarlijkse symposium met het thema 'Voor ik het vergeet. Dementie en het zelfgewilde levenseinde'. Het symposium is uitverkocht. Steeds meer mensen zijn zich bewust dat zij de volledige aftakeling die dementie met zich meebrengt, niet willen meemaken. De Nederlandse euthanasiewet van 2002 biedt ruimte aan hulp bij zelfdoding bij beginnende dementie,maar hiervan wordt weinig gebruik gemaakt (12 keer in 2009).

De beloftes

Het NVVE symposium vormt de afsluiting van negen publieksdebatten en één artsendebat, die de NVVE in 2009 en 2010 organiseerde in samenwerking met het Humanistisch Verbond, Stichting De Einder en de Haagse Hogeschool. Wat is terecht gekomen van de beloftes, gedaan door de forumleden (artsen, politici, wetenschappers en ervaringsdeskundigen) tijdens deze debatten? De deelnemers zullen hierop een antwoord geven.

Hoe nu verder?

Tijdens zeven workshops, onder andere over een uitburgeringscursus, een levenseindekliniek en een one-issuepartij wordt gediscussieerd over volgende te nemen stappen. Enkele workshopleiders: Dick Swaab, Bert Keizer, Petra de Jong en Jacob Kohnstamm.

Maarten van Rossem zal zijn persoonlijke licht over het onderwerp laten schijnen en ook wordt de Paul van Eerde-Award uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor dementie.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nvve.nl