Gemeente Haren

Haren krijgt deze winter een tijdelijke ijsbaan

Werkzaamheden starten maandag 22 november

18/11/2010

In Haren kan deze winter weer geschaatst worden. Tenminste, als de voorspellingen van de weerdeskundigen voor een strenge winter, uitkomen. Op initiatief van D66 in de gemeenteraad van Haren wordt er aan de Klaverlaan, bij zorgboerderij De Mikkelhorst, een tijdelijke ijsbaan aangelegd. Dit initiatief is door een overgrote meerderheid in de raad van Haren gesteund.

De werkzaamheden gaan maandag 22 november van start. De tijdelijke ijsbaan krijgt een afmeting van 45 bij 45 meter en is daardoor met name geschikt voor jonge kinderen. De mensen van zorgboerderij De Mikkelhorst verzorgen warme drankjes en regelen een toiletgelegenheid. Ook houden zij de tijdelijke ijsbaan sneeuwvrij.

Haren heeft sinds twee jaar geen ijsbaan meer. De oude baan aan de Geertsemaweg moest plaats maken voor de uitbreiding van sportvelden. De gemeente is nog op zoek naar een geschikte locatie voor een definitieve ijsbaan.

Wethouder Theo Sieling is maandagochtend om 9.00 uur aanwezig bij de start van de werkzaamheden. Daarbij zijn ook initiatiefnemer Marjan Bachman van D66 en directeur Geert Naber van De Mikkelhorst aanwezig. Ook u bent van harte welkom bij de startwerkzaamheden.

Maandagochtend 22 november, 9.00 uur
Zorgboerderij De Mikkelhorst
Klaverlaan 37 in Haren.