Gemeente Purmerend

Doseerlichten rotonde Laan der Continenten

18 november 2010

Betere doorstroming verkeer - Tussen maandag 22 november en vrijdag 3 december legt aannemer Imtech in opdracht van de gemeente een doseerlichtinstallatie aan op de rotonde van de Laan der Continenten (kruising Amazonelaan, Donaulaan). Deze verkeerslichten werken alleen als het druk is en zorgen voor een goede doorstroming, zodat het autoverkeer ook tijdens de spitstijden Weidevenne goed in en uit kan.

Aannemer Ooms Constructions maakt van de gelegenheid gebruik om in dezelfde periode de afscheiding van de rijbanen aan te passen. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer met behulp van verkeersregelaars over de rotonde geleid.

Verleggen waterleiding voor extra rijstrook
Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN) verlegt een waterleiding bij de afrit van de A7. De werkzaamheden vinden in de berm plaats waardoor verkeer nauwelijks hinder ondervindt. Het verleggen is nodig in verband met de aanleg van een extra rijstrook (bypass) langs de rotonde. De rijstrook wordt in het tweede kwartaal van 2011 aangelegd en is bedoeld om bestemmingsverkeer direct te laten doorstromen zonder dat de rotonde hoeft te worden gebruikt.

Meteen na werkzaamheden van PWN begint aannemer Ooms Constructions alvast met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de extra rijstrook.