Gemeente Tiel


Uitreiking Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen

Maandag 22 november 2010 is de start van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) van bedrijventerreinen Kellen, Latenstein, Medel en Westroijen een feit. Tijdens een feestelijke bijeenkomst reikt de heer Onno Keuker van het MKB-Nederland het eerste certificaat uit aan de heer Gert Jan van Ingen (voorzitter SBBT) en loco-burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld en wordt het convenant ondertekend. Binnen twee jaar moeten de voorwaarden voor het KVO zijn gerealiseerd met het doel de veiligheid op de bedrijventerreinen te vergroten.

Het KVO is een middel waarmee een veilige omgeving op bedrijventerreinen in Nederland bevorderd wordt. Dit gebeurt door duurzame samenwerking tussen ondernemers andere betrokken partijen (politie, brandweer, MKB-Nederland, gemeente en anderen).

Plan van aanpak

De samenwerking heeft geleid tot een gedegen onderzoek door middel van een schouw naar de veiligheid op de bedrijventerreinen. Aan de hand van de uitkomsten zijn er maatregelen aanbevolen. De maatregelen zijn vastgelegd in het Plan van Aanpak en hebben betrekking op de volgende onderwerpen: Veiligheidsgevoelens, Beheer/onderhoud en overlast, Diefstal/Inbraak, preventie en aangiftebereidheid, Verkeersveiligheid, Brandveiligheid, Meldingen, Milieu, Borging/communicatie en evaluatie. De betrokken partijen zijn deels gestart met het uitvoeren van het plan van aanpak. Het plan van aanpak voldoet aan de eisen die het keurmerk stelt om voor certificering in aanmerking te komen.