Gemeente Enschede

Zorg en wonen voor allochtone ouderen in Enschede

Themamiddag Kennisplatform Integratie en Burgerschap

Op maandag 22 november organiseert het Kennisplatform Integratie en Burgerschap haar jaarlijkse themamiddag in Prismare in Enschede. Deze middag staat geheel in het teken van het onderwerp zorg en wonen voor allochtone ouderen in Enschede. Het doel van deze middag is het opstellen van een prioriteitenagenda die aan het college van B&W van de gemeente Enschede wordt aangeboden.

Deze themamiddag is bedoeld voor medewerkers van verschillende organisaties zoals woningbouwcorporaties, het Medisch Spectrum Twente, huisartsen, GGD, gemeente Enschede, allochtone organisaties, zorgaanbieders en welzijnsorganisaties.
De middag wordt ingeleid door mevr. Aycig Çelik van FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken. Zij zal uitleggen waarom betere toerusting van woon-en zorgvoorzieningen op de wensen en behoeften van allochtone ouderen een bittere noodzaak is. De heer F. G. May, landelijk coördinator van het Netwerk van organisaties voor oudere migranten (NOOM) is eveneens aanwezig om deel te nemen aan de discussie.

Kennisplatform
Het platform is vier jaar geleden opgericht om ruimte te bieden voor kennisuitwisseling waaruit nieuwe initiatieven op het gebied van integratie en burgerschap kunnen onstaan. Het fungeert tevens als adviesorgaan richting de Gemeente Enschede over zaken die te maken hebben met inburgering en integratie. Het Kennisplatform Integratie en Burgerschap bestaat uit inwoners van Enschede met een diverse achtergrond. Zij vertegenwoordigen geen organisaties.

Programma
Het programma van de themamiddag ziet er als volgt uit: 13.30 uur Inloop
14.00 uur Opening
14.10 uur Inleiding door mevr. Aycig Çelik van FORUM, Instituut voor 14.30 uur Interview met een aantal ouderen o.l.v. gespreksleider en stadsdichter Frank Wijering
15.00 uur Pauze
15.15 uur Discussie o.l.v. Frank Wijering
16.15 uur Conclusies en afsluiting onder het genot van een hapje en drankje