Politie Zeeland


Eindhoven, zaterdag 20 oktober 2010 (Extra)


Police Experience Day groot succes

Veel interesse in het 'blauwe' vak

Eindhoven - De zes zuidelijke politieregio's (twee Limburgse, drie Brabantse en Zeeland) organiseerden zaterdag 20 november jl. voor het eerst gezamenlijk de Police Experience Day (PED). Het evenement werd hiervoor al acht jaar door het korps Midden en West Brabant gehouden in Breda. Nu dus door de zes korpsen samen en net als de voorgaande jaren is ook dit jaar door de bezoekers ervaren als een groot succes. Het doel van deze wervingsdag is potentiële kandidaten te informeren over een passende functie bij de politie. Corina van Huygenvoort, groepschef Werving en Selectie van Midden en West Brabant: "Politiewerk is interessant, afwisselend en uitdagend. Deze dag is een unieke gelegenheid voor jongeren om dat aan den lijve te ervaren." Tijdens de Police Experience Day opent de organisatie haar deuren en krijgen geïnteresseerden op een informatieve en interactieve wijze een kijkje in de keuken van de politie.

De zes zuidelijke korpsen hebben samen voortdurend behoefte aan nieuw personeel. Ook is het van belang om binding te krijgen en te houden met toekomstige kandidaten voor een functie binnen de politie. Een voorlichtingsdag zoals de PED is een geschikt moment om personen die al belangstelling getoond hebben voor een functie bij de organisatie, verder te informeren over de politie in het algemeen, het sollicitatieproces en de loopbaanmogelijkheden. Het evenement richt zich op (middelbare) scholieren en op jongeren die al elders werkzaam zijn. In 2011 hebben de zes zuidelijke korpsen samen zo'n 100 vacatures, waarbij de aandacht voornamelijk op de niveaus 2, 3 en 4 ligt. Kijk voor meer informatie ook op: www.kombijdepolitie.nl.

Tijdens de Police Experience Day namen de kandidaten deel aan de diverse workshops. Zo kregen ze onder andere de gelegenheid om tijdens het spelen van een rollenspel in de huid te kruipen van een politiemedewerker. Op de schietbaan verzorgden politie-instructeurs een schietdemonstratie en in de sportzaal kregen de bezoekers een groepsoefening en een fysieke test. Door de beleving kwamen de deelnemers in aanraking met aspecten als afwisseling, avontuur, discipline, specialisatie, teamwork en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze hebben hierdoor meer inzicht in de dagelijkse politiepraktijk gekregen. De bezoekers kwamen uit alle regio's van Zuid-Nederland.


---


Noot voor redacties

Voor meer informatie: Jordi Cebrian, 06 - 29 05 38 19





Politie Zeeland