Gemeente Binnenmaas

Tiende editie van expositie De Proeverij

22-11-2010 De Proeverij

In het gemeentehuis van Binnenmaas is van 22 november tot en met 14 januari de tentoonstelling 'De Proeverij' te zien. Er doen 19 merendeels Hoeksche Waardse kunstenaars aan mee. Drie van hen zijn door de nominatiecommissie genomineerd: Marieke Verkerke uit Blaaksedijk, Maatje van Eck uit Oud-Beijerland en Ingrid van der Kamp uit Mijnsheerenland.

De nominatiecommissie zegt over het werk van Marieke Verkerke onder meer dat realisme en verbeelding op meeslepende wijze versmelten in een plezierig palet van kleuren. Ingrid van der Kamp maakte indruk met haar in houtskool op wit papier uitgewerkte figuren, die zeer treffend en vaak vertederend zijn en Maatje van Eck maakt volgens de commissie zeer boeiend werk, waarin de combinatie van tekst en muziek met het sterke beeld alleszeggend is.

Traditiegetrouw wordt tijdens deze tentoonstelling het feest De Proeverij georganiseerd, dat dit jaar voor vrijdag 10 december op het programma staat. Bezoekers van het feest maken door middel van het inleveren van hun stembiljet uit wie van de drie genomineerden de winnaar is. De gemeente koopt een kunstwerk aan van deze winnaar. Wethouder Ed Lafeber maakt de uitslag rond 21.30 uur bekend.

De kunstwerken van de deelnemers zijn in en rondom de hal te zien. De genomineerden hebben elk een eigen kabinet toegewezen gekregen, waarin zij een aantal werken kunnen laten zien.