Gemeente Blaricum



Sybert Blijdenstein Blaricums vrijwilliger 2010

19-11-2010
Tijdens de vrijwilligersavond van de gemeente Blaricum op 18 november jongstleden is Sybert Blijdenstein verkozen tot vrijwilliger van het jaar 2010. Hij is de afgelopen zeven jaar de stuwende, corrigerende en leidende kracht van Hei en Wei geweest.
De aanmoedigingsprijs 2010 ging naar Daan Mooijman voor zijn inzet bij het jongerencentrum de Malbak van Versa Welzijn. Daan begeleid o.a. zaalvoetbal en is DJ van de kinderdisco.

Dit jaar waren in totaal negen mensen genomineerd voor de titel `Vrijwilliger van het jaar 2010', waaronder één groep van 6 mensen. Voor de `Aanmoedigingsprijs 2010', bedoeld voor vrijwilligers onder de 25 jaar, waren er twee nominaties. Ook was er dit jaar een eervolle vermelding voor Loes Schuurman, die al vele jaren voor iedereen klaar staat in de Torenhof.

Prijs voor ...
De heer Blijdenstein kreeg van wethouder Welzijn Gijs van Loef de bij de titel behorende onderscheiding uitgereikt; een gouden broche. Daarna overhandigde de heer Ruijter van het Gemeenschapsfonds Blaricum, hem een waardecheque van EUR 1.000, -. Dit bedrag kan de heer Blijdenstein naar eigen keuze besteden aan een doel dat de Blaricumse gemeenschap ten goede komt.

Daan Mooijman kreeg uit handen van wethouder Van Loef de zilveren broche. Van de heer Ruijter ontving hij een waardecheque van EUR 500,- te besteden aan een doel dat de Blaricumse gemeenschap ten goede komt. Loes Schuurman kreeg naast een oorkonde eveneens van de wethouder een zilveren broche.

Verantwoording
Vorig jaar ging de titel `Vrijwilliger van het jaar 2009' naar de Dik Meijer. Met zijn geldprijs heeft hij een speeltuintje voor de allerjongsten gerealiseerd op het terrein van BVV'31. Thijs Boersen heeft zijn prijs van EUR 250,-- besteed aan de aanschaf van reddingvesten voor de reddingsbrigade Blaricum.

Foto: Peter van Rietschoten

|