Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Onderzoek overval Huissense juwelier afgerond

Publicatiedatum: 22-11-2010 10:14:10

HUISSEN - De recherche heeft het onderzoek naar de overval op de Huissense juwelier van afgelopen 3 november afgerond. De 18-jarige verdachte uit Huissen heeft een verklaring afgelegd over zijn betrokkenheid bij de overval.

Die woensdag 3 november werd omstreeks twee uur 's middags een juwelierszaak aan de Langestraat in Huissen overvallen door een man. Onder dreiging van een vuurwapen of iets wat daarop leek werd een hoeveelheid sieraden buitgemaakt, waarna de overvaller er te voet vandoor ging. De politie hield meteen daarna een zoekactie in de buurt waarbij ook een helikopter werd ingezet. Ook werd er een Burgernetactie op touw gezet.

Balletjespistool
De zoekactie leverde in eerste instantie geen resultaat op. Later kwam op basis van onder meer tips uit de Burgernetactie de 18-jarige Huissenaar als verdachte in beeld. Hij werd nog diezelfde avond opgespoord en aangehouden toen hij in het centrum van Arnhem uit de bus stapte. Intussen is ook een zogenoemd balletjespistool aangetroffen dat vermoedelijk bij de overval is gebruikt. Van de buit is nog niets teruggevonden; daar wordt nog onderzoek naar gedaan. De 18-jarige Huissenaar moest vorige week donderdag voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. De raadkamer heeft bepaald dat de verdachte 90 dagen langer in voorlopige hechtenis blijft.
(123519)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---