Gemeente Maassluis

Zwemles voor (allochtone) dames bij Sport- en recreatiebad Dol-fijn

Om ervoor te zorgen dat het huishoudboekje van de gemeente Maassluis op de lange termijn op orde is, moet de gemeente keuzes maken. Een zorgvuldig proces heeft geleid tot weloverwogen, maar soms pijnlijke bezuinigingen. Zo is besloten dat het gemeentelijke project `Cursus zwemdiploma A voor allochtone vrouwen' per 1 januari 2011 stopt. Sport- en recreatiebad Dol-fijn wil deze zwemlessen echter graag voortzetten en de mogelijkheden voor dames in Maassluis en de omgeving zelfs verbreden.

Sinds 2006 hebben via dit gemeentelijke project circa 30 allochtone dames hun zwemdiploma behaald. Sport- en recreatiebad Dol-fijn hoopt dat daar in de toekomst nog vele dames bij komen. Om de lessen te kunnen voortzetten, moet er wel voldoende animo zijn vanuit de groep dames die graag in een afgeschermde ruimte willen zwemmen. Ook dames die eerder hun zwemdiploma A hebben behaald via het gemeentelijk project kunnen weer gaan zwemmen. Dol-fijn breidt de zwemlessen namelijk uit: na zwemdiploma A kunnen dames ook doorgaan voor zwemdiploma B en C.

De lessen vinden plaats op maandagochtend in een afgeschermd wedstrijdbad van Sport- en recreatiebad Dol-fijn onder leiding van vrouwelijke instructrices. De kosten voor deelname zijn EUR 99 voor 12 lessen en EUR 5 voor een magneetkaart. Daarnaast moet bij inschrijving éénmalig EUR 20 inschrijfgeld worden betaald. Bij voldoende belangstelling starten de zwemlessen in januari 2011. Tijdens de schoolvakanties en de Ramadan zijn er geen lessen.

Opvragen van meer informatie en een inschrijfformulier kan bij Sport- en recreatiebad Dol-fijn, Sportlaan 8, 3141 XN Maassluis of telefonisch via (010) 591 28 76.