KNHS

Oude Groeniger en Van Grunsven naar winst in KNHS-Roelofsen Raalte Trophy Wanroij
22 november 2010

WANROIJ (KNHS)- Op zondag 21 november werd de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy gehouden tijdens Pony Indoor Wanroij. De winst in de Lichte Tour ging naar Caily Oude Groeniger (Hengelo, Ov)met Silkas Pitch Pine. Jens van Grunsven (Erp) schreef de Zware Tour met Indorado op zijn naam.

In de Lichte Tour kwamen 37 combinaties aan start waarvan tien ruiters na een foutloze eerste omloop een plek in de barrage wisten te bemachtigen. Caily Oude Groeniger kwam met Silkas Pitch-Pine in een eindtijd van 36.95 seconden als snelste over de finishlijn. Ook Willem-John van de Mheen (Hoevelaken) wist tweemaal foutloos te blijven. Met Don Juan reed de ruiter de barragerit in 37.76 seconden een fractie langzamer en werd tweede. De derde plaats was voor Josta van Straaten (Den Ham) met Il Divo. De amazone reed foutloos rond in 37.89 seconden.

Maar liefst negentien deelnemers begonnen aan de uitdaging in de Zware Tour in Wanroij. In deze klasse toonde Jens van Grunsven zijn topvorm. Met de pony Indorado versloeg hij Niels Knape (Ouddorp) in een tijd van 36.86 seconden. Niels Knape reed met Maradonna een snelle barrage in een tijd van 37.41 seconden. De derde plaats was voor Emmelie Melssen (Zwaag) met Kleber du Hardrais. Ze reed een nette ronde maar kreeg een tijdfout in het basisparcours.

Bondscoach van de jeugd Sven Harmsen over het niveau in de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy in Wanroij: Er werd met name in de Lichte Tour goed gereden. In de Zware Tour is er een aantal ruiters dat steeds goed presteert, maar er valt over het algemeen nog veel te verbeteren.

De volgende competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy wordt verreden op zaterdag 18 december bij Den Goubergh in Roosendaal.

Meer informatie over de Roelofsen Raalte Trophy.