KNHS

Teun Vestjens wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy Wanroij 22 november 2010

WANROIJ (KNHS) Afgelopen zaterdag 20 november is tijdens Indoor Wanroij Ponys het nieuwe seizoen van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy van start gegaan. De rijstijlcompetitie voor ponys in de klasse Z werd op Hippisch Centrum De Bergen beoordeeld door jeugd bondscoach Sven Harmsen (De Lutte). Over beide manches was Teun Vestjens (Sevenum) met Adamo de beste combinatie.

Na de eerste manche ging de twaalf-jarige Melanie van de Pol (Oss) met Honey Boy aan de leiding. Zij stal de show en kreeg van Sven Harmsen zelfs een 10 voor stijl: Melanie reed een rondje uit het boekje en dit was echt een tien waard. Harmsen was erg te spreken over het niveau van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy: In vergelijking met drie jaar geleden is het niveau onbeschrijflijk goed geworden. Er komen nauwelijks meer excessen voor en slecht rijden en onverzorgde presentatie is er niet meer bij. Je kunt echt merken dat de KNHS-Hartog Lucerne Trophy zijn vruchten afwerpt. Melanie eindigde met Honey Boy op de vijfde plaats. Ook met haar pony Orchids Himalayan scoorde de amazone hoge punten voor de stijl. Harmsen gaf haar een score 9,7 punten waarmee ze op de vierde plaats eindigde. Kim Hoogenraat (Lijnden) werd met Popi de la Maine na de respectievelijke tweede en de achtste plaats derde in de einduitslag. Kaitlin Kitto (De Mortel) eiste met Justice HR met twee foutloze omlopen de tweede plaats op. Teun Vestjens liet in de eerste omloop twee strafpunten noteren, maar was in de tweede manche sneller dan zijn concurrenten en pakte de eerste winst van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2010-2011.

De volgende competitiewedstrijd waar punten te verdienen zijn vindt plaats op zaterdag 18 december bij Manege Den Goubergh in Roosendaal.

Meer informatie over de VdB Cup.