KNHS

Familie Van den Brink domineert eerste KNHS-vdB Cup 22 november 2010
Stefanie van den Brink- Esbeek 2010

ESBEEK (KNHS) Zaterdag 20 november werd de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen van de KNHS-vdB Cup verreden in Manege de Broeksie in Esbeek. De winst bij de junioren ging naar Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) met Royal Queen. Zus Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) schreef met Wapper de young riders rubriek op haar naam.

Tien van de 31 junioren wisten een plek in de barrage te bemachtigen door foutloos te blijven in de eerste omloop. Slechts vijf combinaties bleven foutloos in deze barrage, waar de 17-jarige Dennis van den Brink met Royal Queen de snelste tijd van 34.39 seconden neerzette en de rubriek op zijn naam schreef. De tweede foutloze rit was voor Tim van de Oetelaar (Veghel) met Vitis. Hij reed een fractie van een seconde langzamer in een tijd van 34.54 seconden. Kim Hoogenraat (Lijnden) noteerde met haar Brouwers Chico eveneens een foutloze rit in een tijd van 35.66 seconden en werd derde. De vierde plaats ging naar Alexander Vincentius (Heesch) met Zaderijke.

De young riders rubriek kende met zestien deelnemers een redelijk gevulde deelnemersveld, waarvan vijf zich wisten te plaatsen voor de barrage. Stefanie van den Brink had twee ijzers in het vuur. Met de zevenjarige Wapper zette de 18-jarige amazone een snelle tijd van 31.51 seconden neer, goed voor de overwinning. Met de schimmel Verdi passeerde Stefanie de finish in een tijd van 32.17 seconden en werd derde in het eindklassement. Ank van Dongen (Prinsenbeek) reed met Tomahawk een barragerit van 32.15 seconden, waarmee ze de tweede plaats zeker stelde. De vierde plaats ging naar Julian Kok (Etten Gld) met Cascade de la Licorne.

Meer informatie over de VdB Cup