Gemeente Aalsmeer

bedrijfsbezoek bij de Loogman Groep in Aalsmeer

College van B&W op bedrijfsbezoek bij de Loogman Groep in Aalsmeer

Burgemeester en Wethouders van Aalsmeer waren donderdag 18 november op bedrijfsbezoek bij de Loogman Groep in Aalsmeer. Ze hadden een gesprek met directeur Ger Loogman. De Loogman Groep bestaat uit verschillende bedrijven, zoals Loogman Tanken & Wassen, HuurEenBox, Carwash Services en Golfodrome Amstelveen. De Loogman Groep wast wel 700.000 auto's per jaar en heeft 135 mensen in dienst. Er zijn verschillende vestigingen in Aalsmeer, Amsterdam, Hoofddorp, Lelystad, Rotterdam en Utrecht. Het college heeft onder meer gesproken over het verleden, de huidige situatie en over toekomstige ontwikkelingen.

Ger Loogman: `Mijn vader heeft het bedrijf in 1959 opgericht. Toen ik 17 jaar oud was kwam ik, in september 1977, als jongste bediende bij het bedrijf werken. Het bedrijf bestond uit de handel in olie en drie tankstations. In de beginjaren bestond het bedrijf uit de handel in petroleum, gasflessen en huisbrandolie. Het is allemaal begonnen vanuit de woning aan de Bosrandweg. Het tankstation aan de Aalsmeerderweg in Aalsmeer/Amstelveen is de bakermat van de Loogman groep. In 1983 is Loogman gestart met het wassen van auto's. Wat ooit is begonnen als een stukje extra service verlening voor de tankende klanten, is uitgegroeid tot de grootste wasstraat van Nederland.' Met de innovatieve en ondernemende instelling van Ger en zijn vader, is de Loogman Groep uitgegroeid tot een onderneming met meerdere succesvolle bedrijven. De Loogman groep is een innovatie en duurzaam bedrijf dat zich steeds wil vernieuwen en als het kans daar is expansie wil. Zo heeft het de schoonste wasstraten van Nederland. Ook zorgen ze ervoor dat gemorste brandstof niet in het grondwater terecht komt. Al het vuil dat van uw auto komt wordt opgevangen en wordt op verantwoorde wijze afgevoerd. Verder reinigen ze het waswater van de autowasstraten op een biologische wijze en hergebruiken het water voor de volgende wasbeurten.

Bedrijfsbezoeken

Het college legt met enige regelmaat bedrijfsbezoeken af. De wethouder van Economische Zaken Ad Verburg kan het belang van dit soort bezoeken niet genoeg benadrukken. `De wethouders zijn alle drie afkomstig uit het bedrijfsleven en weten hoe het daar toegaat. Maar het blijft buitengewoon interessant om nieuwe bedrijven en hun werkprocessen te leren kennen.' Zo houdt het college voeling met de samenleving, de bedrijven. Het college van B&W wil zo ook continu een vinger aan de pols houden. Verburg: `Zo ontdekken we: waar liggen bedreigingen of juist kansen. We zien eventuele zwakke en sterke punten. Dit kan belangrijke informatie opleveren om mee te nemen bij het maken van beleid.'

College van B