Gemeente De Bilt


19-11-2010

Op vrijdag 19 november hebben ontwikkelaar Ten Brinke Projectontwikkeling B.V., woonstichting SSW en de gemeente De Bilt Koop-Realisatie overeenkomsten getekend voor de herontwikkeling van het voormalig gemeentehuis Maartensdijk en omgeving. In het voormalige administratiekantoor komt een medisch centrum met kantoren. Daarvoor wordt het verbouwd. In de naaste omgeving komen twee appartementengebouwen met in totaal 42 woningen en twee vrijstaande huizen.

In de Koop-Realisatie overeenkomst zijn de definitieve (financiële) afspraken voor de uitvoering van het project geregeld. Daarnaast worden taken en verantwoordelijkheden van de bij de realisatie van het project betrokken partijen vastgelegd. Nu de overeenkomsten zijn getekend, kan de bouw van het (para-)medisch centrum met kantoren op korte termijn beginnen. Een deel van het gezondheidscentrum is al verhuurd, maar er is nog ruimte voor nieuwe huurders. Belangstellenden kunnen zich melden bij mevrouw Anneke van den Brink van Ten Brinke Projectontwikkeling B.V., telefoonnummer: 0314-351574

Het deels monumentale voormalige gemeentehuis verloor zijn functie toen de gemeente Maartensdijk bij de herindeling van 2001 opging in de gemeente De Bilt. Tussen 2004 en 2009 was er een servicepunt gevestigd. Samen met andere partijen en in overleg met de omwonenden heeft de gemeente De Bilt gezocht naar mogelijkheden om het pand te behouden en het een nieuwe functie te geven. Daar hebben de samenwerkende partijen voor gezorgd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van het monumentale deel van het pand. Van binnen is het verbouwd tot kantoor en de huurder heeft zich al gevestigd. De bodewoning behoudt zijn woonfunctie en is recentelijk verkocht. Nu kan dus ook op zeer korte termijn gestart worden met de verbouwing van het voormalige administratiekantoor.

Naar verwachting zal in de tweede helft van 2011 worden begonnen met de bouw van de nieuwe woningen. Op het terrein rond het voormalige gemeentehuis komen twee nieuwe appartementengebouwen. Eén gebouw bestaat uit 24 starterappartementen. In het andere komen 18 zorgappartementen. SSW realiseert de 42 woningen voor 100% in de sociale huur en levert daarmee een extra inspanning om de doelstellingen uit de gemeentelijke woonvisie te halen. Hierin is bepaald dat tenminste 35% van nieuwbouwprojecten in de sociale huur gerealiseerd moeten worden. Ook worden twee vrijstaande woningen gebouwd. De buitenruimte op het terrein wordt groen en publieksvriendelijk ingericht.

Wethouder Ditewig is blij met dit project:
"Door de locatie en het aantal samenwerkende partijen is dit een complex project. Het heeft meer dan even geduurd, maar ik ben buitengewoon blij dat het monumentale voormalige gemeentehuis op deze manier behouden kan blijven en een nieuwe functie krijgt. De mensen in Maartensdijk krijgen er bovendien een gezondheidscentrum en een flink aantal nieuwe woningen bij, zowel voor starters op de woningmarkt als voor mensen die zorg nodig hebben. Een geweldige aanvulling voor Maartensdijk en het resultaat van een goede samenwerking tussen betrokken partijen", aldus wethouder Ditewig.

Informatie

Binnenkort wordt voor omwonenden en belangstellenden een inloopavond georganiseerd, waar de diverse partijen informatie verstrekken over het plan. De exacte datum is nog niet bekend. Omwonenden zullen een uitnodiging ontvangen en ook zal de inloopavond in de Biltbuis worden gepubliceerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur, Patricia Kok, telefoonnummer (030) 228 94 30.

Bilthoven, 19 november 2010