Politie Drenthe

Zaterdag 20 november 2010

Provincie Drenthe, 20-11-2010

Politie controleert in verkeer

ASSEN/HOOGERSMILDE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een verkeerscontrole gehouden. Van 600 bestuurders is een blaastest afgenomen. Tijdens de controle is een 49-jarige inwoonster uit Assen aangehouden. De vrouw die in haar auto op de Overcingellaan in Assen reed, blies 240 ugl op de ademanalyse. De vrouw heeft een proces-verbaal ontvangen en is heengezonden. In Hoogersmilde is een 60-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. De man reed op de N371 bij Hoogersmilde. De man werd gevraagd te blazen in de alcoholbus alwaar hij 255 ugl blies op de ademanalyse. Hij ontving een proces-verbaal en een rijontzegging voor een uur. Verder zijn negen bestuurders bekeurd wegens snelheidsovertredingen, kreeg een bestuurder een bekeuring wegens het niet kunnen tonen van het rijbewijs en kregen drie fietsers verbaal voor het fietsen zonder verlichting.

Alcohol in het verkeer

PEIZE - Op de Groningerweg in Peize heeft de politie vrijdagavond een 33-jarige automobilist uit Groningen aangehouden tijdens een alcoholcontrole. De man blies bij de ademanalyse 400 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een een 42-jarige vrouw uit Koekange aangehouden. De automobiliste reed op de Nijstad in Hoogeveen waar ze werd staande gehouden. Op het bureau blies zij 390 ugl bij de ademanalyse. De Hoogeveense is met een proces-verbaal heengezonden.

Winkeldief aangehouden

ASSEN Agenten hebben vrijdagmiddag een 52-jarige vrouw uit Assen aangehouden wegens diefstal uit een winkel aan het Koopmansplein. De vrouw had schoenen weggenomen zonder te betalen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is zij heengezonden.

Jongen steekt vuurwerk af

EMMEN Agenten hebben vrijdagavond een 14-jarige jongen uit Emmen bekeurd wegens het afsteken van vuurwerk. De politie had een melding gekregen dat jongeren op de Van Schaikweg vuurwerk zouden afsteken, wat overlast veroorzaakte. Agenten troffen de 14-jarige jongen met vuurwerk. Hij gaat het Halt-traject in.

Rijden zonder rijbewijs

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag aan het Schutsplein een 20-jarige jongen uit Emmen staandegehouden. De jongeman reed op het Schutsplein in een personenauto. Bij controle kon de jongeman zich niet legitimeren. Hij is meegenomen naar het bureau en gaf een valse naam op. Uiteindelijk wisten agenten de ware identiteit te achterhalen. De jongeman bleek naderhand niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verstoring openbare orde

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in verband met openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde. De man stond buiten bij een horecagelegenheid aan de Grote Kerkstraat in Hoogeveen. Hij was onder invloed van alcohol en gedroeg zich agressief naar de agenten. Hierop is hij aangehouden en naar het bureau gebracht. De man wordt nader verhoord door de politie.

Persberichten zondag 21 november

DRENTHE - In verband met het geplande onderhoud aan de computersystemen, worden de persberichten van zondag 21 november via de mail naar de media gezonden. Maandag 22 november worden de dagelijkse persberichten weer zoals gewoonlijk geplaatst op de websitewww.politie.nl/drenthe.