Gemeente Son en Breugel


subsidies 2011

Subsidieplan 2011 en eenmalige subsidies 2011

In 2011 zal de gemeente aan 72 organisaties die met en voor de inwoners van onze gemeente welzijnswerk ontplooien, subsidie toekennen. Het subsidiebudget 2011 bedraagt ruim 1,7 miljoen Euro. De gemeente draagt door deze subsidies ertoe bij dat allerlei organisaties activiteiten kunnen ontplooien op het gebied van o.m. het sociaal-cultureel werk, sport, cultuur, zorg en maatschappelijke dienstverlening. Ondanks de noodzakelijke bezuinigingen blijft door de creatieve inzet van de organisaties en de gemeente het activiteitenniveau vrijwel ongewijzigd.

Naast enige grote professionele instellingen zoals basisbibliotheek dommeldal, Lumens (maatschappelijk werk) en de LEVgroep, geeft de gemeente ook subsidie aan een scala van plaatselijke verengingen en stichtingen zoals koren en sportverenigingen, Scoutinggroepen en culturele organisaties.

Deze subsidies en de wijze waarop deze worden berekend zijn overzichtelijk bij elkaar gezet in het subsidiebeleidsplan 2011. Hierdoor kan iedereen kennisnemen van het subsidiebeleid van de gemeente Son en Breugel. Een belangrijk uitgangspunt van het gemeentelijke beleid is het accent op subsidie voor jongeren.

Nieuw in het Subsidiebeleidsplan 2011 is de subsidie voor de Orgelkring Vollenbregtorgel Breugel en een subsidie voor projecten die de Seniorenraad voor de ouderen in onze gemeente organiseert.

In dit Subsidiebeleidsplan is EUR 10.000, - opgenomen voor eenmalige subsidies. Wanneer een organisatie in 2011 een eenmalige activiteit onderneemt die duidelijk bijdraagt aan het maatschappelijke welzijn van onze inwoners, dan kan hiervoor een eenmalige subsidie worden aangevraagd. De subsidie bedraagt 50% van de kosten tot een maximum van EUR 750,-. Aangezien in de afgelopen jaren per jaar meer dan EUR 10.000,- aan eenmalige subsidies is toegekend wordt een subsidieplafond vastgesteld. Ter voorkoming dat het budget al aan het begin van het jaar al is uitgeput, wordt dit verdeeld over het eerste en het tweede halfjaar. De aanvragen voor het eerste halfjaar dienen vóór 1 februari te zijn ontvangen; de aanvragen voor het twee halfjaar vóór 1 juli. De verdeling vindt plaats op volgorde van binnenkomst: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Het subsidiebeleidsplan 2011 wordt op 30 november besproken in de commissie Burgerzaken. Alle organisaties die in het subsidiebeleidsplan 2011 zijn opgenomen hebben dit onlangs toegezonden gekregen en kunnen hierop tot 29 november 2010 reageren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Dienstverlening en Publiek, telefoon 0499 - 491 491.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491