Gemeente Lelystad

Erkenning voor terugdringen CO2-uitstoot

Maandag 22 november 2010
De gedeputeerde en drie wethouders nemen het Klimaatmonument in ontvangst

De provincie Flevoland heeft, samen met de gemeenten Lelystad, Zeewolde en Dronten, het Klimaatmonument in de wacht gesleept.

Veel duurzame energie

Het Klimaatmonument is de erkenning voor de behaalde resultaten op het terrein van het terugdringen van de CO2-uitstoot. In Flevoland wordt veel duurzame energie opgewekt, vooral met windturbines. "De opwekking van duurzame wordt geregistreerd," zegt Rob Boerée van het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie. "Daardoor is goed te zien hoe sterk de Flevolandse gemeenten presteren." Zeewolde heeft haar CO2 uitstoot met maar liefst 130% teruggebracht, in de gemeente Dronten is dat 100% en de gemeente Lelystad is dat 44% van het energieverbruik.

Monument blijft in provincie

Gedeputeerde Anne Bliek kreeg, samen met de wethouders Jansen van Lelystad, Dijksterhuis van Zeewolde en Van Amerongen van Dronten een afbeelding van het Klimaatmonument overhandigd. Die overhandiging vond plaats in aanwezigheid van staatssecretaris Atsma van het ministerie Infrastructuur & Milieu, tijdens de landelijke Klimaatconferentie. Omdat het de tweede maal is dat Flevoland het Klimaatmonument wint, blijft het nu definitief in de provincie staan. Waar het monument wordt geplaatst, wordt in goed overleg tussen de winnende gemeenten en de provincie bepaald.
Ja