Student vindt kamer op internet

22/11/2010 12:30

Studenten.nl

Driekwart van de studenten in Nederland woont op kamers, blijkt uit onderzoek van Studenten.nl onder meer dan 400 studenten. Het vinden van een kamer is in de meeste studentensteden van Nederland erg moeilijk door de kamernood. Het speuren naar de ideale kamer om je studententijd door te brengen neemt dan ook veel tijd in beslag.

Uiteindelijk vindt 24% van de studenten een kamer via het internet. Ook vinden veel studenten een kamer via vrienden (21%). Goede contacten leggen is daarom voor een student niet alleen gezellig maar ook erg handig. Via de studentenvereniging is daarnaast nog 5% aan een kamer gekomen. Er zijn ook studenten die een oproep plaatsen, bij de plaatselijke supermarkt of op het internet, maar hierdoor vindt slechts 1% een kamer. Slechts 12% van de studenten lukt het om via een woningbouwvereniging een kamer te vinden. 10% van de ouders koopt een huis voor dochter en/of zoon.

"Een kamer vinden blijft moeilijk. Vraag en aanbod vinden elkaar niet" aldus Mark Popken, Adjunct Directeur van Studenten.nl. "Maar wij gaan hierbij helpen! Vanaf heden kunnen studenten gratis oproepen plaatsen voor kamers op Studenten.nl. Ook mogen verhuurders gratis hun kamer-advertenties plaatsen. Er bestaan al wel andere sites op internet, maar daar moet altijd voor betaald worden. Wij doen het nu gratis!"

Uitslag poll: 'Hoe heb jij je kamer gevonden?':


1. Ik woon niet op kamers 26%


2. Website met kamers 24%


3. Via vrienden 21%


4. Via woningbouwvereniging 12%


5. Ouders hebben een huis gekocht 10%


6. Studentenvereniging 5%


7. Reactie op eigen oproep 1%

Over Studenten.nl

Studenten.nl is het populairste studentenplatform van Nederland. Je vindt hier alle informatie waar je als student maar naar op zoek kunt zijn. Nieuws, blogs, polls, filmtips, kamers, dating, kroegen, eetcafés, opleidingen, verenigingen, studieboeken, alumni, uitgaan, aanbiedingen, abonnementen, vakanties, stages, carrière, lifestyle en nog veel meer.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.studenten.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,