Familie van Eerde wint Paul van Eerde-Award

22/11/2010 13:00

NVVE

De Familie van Eerde heeft vandaag de Paul van Eerde-Award gewonnen voor de moed die zij hebben getoond om het onderwerp 'Dementie en het zelfgewilde levenseinde'op de kaart te zetten. Zij werkten mee aan de documentaire Voor ik het vergeet, over hun echtgenoot en vader Paul van Eerde. De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse symposium van de NVVE, dat gewijd was aan dementie.

Met het deelnemen aan de film Voor ik het vergeet en de medewerking aan negen publieksdebatten en het debat met artsen hebben zij de problematiek rondom het zelfgewilde levenseinde bij dementie een gezicht gegeven. Paul van Eerde kon met zijn euthanasieverzoek niet terecht bij zijn arts en besloot uiteindelijk zelf uit het leven te stappen. Zijn vrouw en kinderen laten geen mogelijkheid liggen om het publiek te informeren over wat Paul en het gezin is overkomen.

Naast de award ontving de familie een cheque van 5000 euro die zij mogen doneren aan een persoon of organisatie die zich bezighoudt met dementie. Het is de eerste keer dat de NVVE deze jaarlijkse award uitreikt.

In november 2008 zond de NCRV voor het eerst de documentaire Voor ik het vergeet uit. De documentaire is gemaakt door Nan Rosens en verkozen tot beste NCRV-Dokument 2008.





http://www.nvve.nl