Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Datum: 22 november 2010

Voorhout Verdachte van diefstal kentekenplaat aangehouden De politie heeft zondag 21 november om 07.40 uur een 25-jarige man uit Roelofarendsveen aangehouden op verdenking van diefstal van een kentekenplaat en een gereedschapskoffer. Getuigen hadden gezien hoe de man de kentekenplaat van een auto van een garage op de Herenstraat verwijderde en monteerde op zijn auto. De man werd ter plaatse aangehouden en de goederen zijn in beslaggenomen. Deze zijn inmiddels weer terug bij de eigenaar.

Katwijk Aanhouding van mishandeling De politie heeft een 18-jarige Katwijker op zaterdag 20 november om 03.30 uur op de Bernhardlaan aangehouden voor mishandeling en mogelijk diefstal of heling van een bromfiets. In de vroege ochtend had de Katwijker een woordenwisseling met zijn vriendin voor de woning aan de Prins Hendriklaan. De moeder van de dochter werd wakker en ging samen met haar vriend poolshoogte nemen. Zij trof daar haar dochter met de Katwijker aan. De Katwijker wilde op een gegeven moment de woning in, maar werd tegengehouden door de vriend van de moeder. Hierop is de Katwijker tegen de man opgelopen, waardoor deze op de grond viel. De Katwijker heeft de man meerdere malen geschopt. Hierna zijn de Katwijker en de dochter weggereden op een bromfiets. De inmiddels gewaarschuwde politie trof de Katwijker aan en kon hem na een korte achtervolging aanhouden. Bij het natrekken van de bromfiets bleek dat deze op 9 november 2010 als gestolen geregistreerd stond. Hoe de Katwijker aan de bromfiets komt wordt nog onderzocht.

Gouda Verdachte van diefstal brandstof aangehouden De politie heeft zondag 21 november even voor 17.30 uur een 55-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van poging diefstal van brandstof uit een vrachtauto. Agenten zagen dat de man zich verdacht ophield bij vrachtwagens die op de Industriestraat geparkeerd stonden en zagen hem lopen met twee goederen. Een van de goederen lag kort daarvoor bij een vrachtwagen. Bij het aanspreken van de man bleken de goederen een jerrycan met vloeistof en een stuk tuinslang te zijn. De man rook naar benzine en werd aangehouden. De man bekende later dat hij de vloeistof, diesel, uit een vrachtwagen had gestolen.

Gouda Man bij auto overvallen Een 51-jarige man uit Gouda is maandag 22 november rond 07.15 uur op de Bogen ter hoogte van het Zwaansgat overvallen toen hij bij zijn auto stond. Drie gemaskerde mannen renden op de man af en rukten zijn aktetas uit zijn hand, terwijl hij bedreigd werd met een vuurwapen. Na een handgemeen tijdens de overval is de Gouwenaar gewond geraakt aan zijn hoofd. De daders zijn na de overval weggerend richting de Peperstraat. Ondanks dat de politie snel ter plaatse was werden de daders niet meer gevonden. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en verzoekt getuigen die informatie hebben zich te melden via 0900 - 8844 of via meld misdaad anoniem 0800 - 7000. Mogelijk hebben de drie mannen tussen de 20 en 25 jaar zich voor de overval al in de buurt opgehouden. Tevens is de politie op zoek naar de beigebruine aktetas die mogelijk in de buurt is achtergelaten.

Waddinxveen Schennispleger aangehouden De politie heeft op vrijdag 19 december rond 17.00 uur een 25-jarige man aangehouden op verdenking van schennispleging. Een 44-jarige vrouw uit Boskoop wilde die middag in haar auto stappen toen ze in een andere auto een man zag zitten die zichzelf aan het bevredigen was. De vrouw waarschuwde de politie en zij kwam ter plaatse. Zij trof daar de man aan. De vrouw wilde aangifte doen en daarom is de man aangehouden. Hij is die dag verhoord en later weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Leiden Man aangehouden na mishandeling portier Politie Hollands Midden heeft op zaterdag 20 november rond 02.15 uur een 36-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een portier. De portier was die nacht aan het werk in een horecagelegenheid aan de Hooigracht. Tegen sluitingstijd ontstond er onenigheid over het betalen van de rekening. Een klant deed vervelend tegen het personeel en de portier besloot de man naar buiten te begeleiden. Toen de portier hem vastpakte, pakte een vriend van de man de portier bij zijn nek vast. Een tweede vriend wilde zich er ook mee bemoeien maar werd tegengehouden door een personeelslid. De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. De portier wees de man die hem bij zijn nek had vastgepakt aan, waarna de man werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Noordwijk Twee mannen aangehouden na geweld tegen horecamedewerker Politie Hollands Midden heeft op zondag 21 november twee mannen aangehouden, een 32-jarige Rijnsburger en een 23-jarige man uit Engeland, op verdenking van mishandeling van een 47-jarige Katwijker. De man was rond 02.30 uur aan het werk in een horecagelegenheid aan de Schoolstraat. Een medewerkster had net een meisje mee naar binnengenomen omdat zij dacht dat zij op straat lastiggevallen werd. Vlak daarna werd hard op de deur van de horecagelegenheid gebonkt. De Katwijker ging naar buiten om te kijken wat er aan de hand was en kreeg toen een fles naar zijn hoofd gegooid. Vervolgens werd hij door twee mannen geschopt en geslagen. De mannen schopten onder andere tegen het hoofd van het slachtoffer waardoor hij even buiten bewustzijn raakte. Een getuige greep in en probeerde het hoofd van de man met zijn armen af te schermen. Hij werd toen zelf ook geschopt en geslagen. Een andere man zorgde ervoor dat de twee mannen stopten met de mishandeling. De getuige nam de man mee terug naar de horecagelegenheid en de politie werd gewaarschuwd. Zij heeft de twee mannen aangehouden. De 47-jarige Katwijker is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Hij heeft aangifte gedaan.

Lisse Politie houdt verdachte geweldpleging aan op heterdaad De politie was op zondag 21 november rond 03.30 uur getuigen van een mishandeling. Zij zag hoe een 19-jarige Hoofddorper op een groep afliep die nabij de kruising Schoolstraat en de Hobahostraat met elkaar stond te praten. De Hoofddorper gaf één jongen uit de groep een klap en liep toen naar een auto toe. De politie greep direct in en heeft de man aangehouden. De 17-jarige jongen uit Lisse heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij vertelde dat hij na het uitgaan met vrienden stond na te praten, toen de man op de groep af kwam lopen. De jongen vroeg wat er aan de hand was en kreeg toen een klap.

De politie heeft de 19-jarige man meegenomen naar het politiebureau en maakt proces-verbaal tegen hem op.

--- einde berichten ---
---