Politie Amsterdam-Amstelland

Serie straatroven scholieren opgelost

Een speciaal politieteam heeft een 18-jarige verdachte aangehouden in verband met een serie straatroven in Amsterdam-Zuid. Hij werd vrijdag 12 november aangehouden en is inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Gemunt op jonge scholieren
De misdrijven vonden plaats in de maand oktober en de eerste week van november. De verdachte is een bekende van de politie. De slachtoffers waren voornamelijk jonge scholieren van 12 tot 14 jaar oud. Zij werden onder bedreiging van een mes meegevoerd en bestolen van hun gsm. De slachtoffertjes waren altijd erg onder de indruk van de gebeurtenissen.

Camerabeelden
Een speciaal politieteam in district Zuid, dat zich bezighoudt met het oplossen van straatroven stelde onder supervisie van een officier van justitie een uitgebreid onderzoek in. Bij een van de scholen stond de verdachte op de camerabeelden. Tijdens het verdere onderzoek wist het rechercheteam de identiteit van de verdachte te achterhalen. Door de officier van justitie werd besloten dat deze verdachte buiten heterdaad kon worden aangehouden. Tijdens de speur- en zoekactie naar de verdachte werd hij door de politiemensen in de Gibraltarstraat aangetroffen en aangehouden.

Kleding
Bij onderzoek in een woning werd kleding aangetroffen die hij vermoedelijk bij een van de straatroven heeft gedragen. Sinds de aanhouding van de verdachte zijn er geen soortgelijke straatroven geweest. Het onderzoek duurt voort.


____________________