Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 14:00 uur

Utrecht, 22-11-2010

Getuigenoproep; Inbraak woning met geweld

BUNSCHOTEN Zondagavond betrapte een man twee inbrekers op heterdaad toen hij thuiskwam in zijn woning.

Rond 18.45 uur stuitte een 39-jarige man uit Bunschoten op twee inbrekers, toen hij thuiskwam in zijn woning aan de Johannes Vermeerstraat. De twee inbrekers gingen er vandoor. De man wist één van de twee vast te grijpen, deze trok vrijwel direct een steekwapen en bedreigde de man hiermee. De twee daders wisten aan de achterzijde van de woning te ontkomen, maar van hen is wel een summier signalement bekend; twee lichtgetinte mannen, tussen 20-25 jaar oud. Dader 1 heeft kort zwart krullend haar en een bol gezicht, dader 2 heeft een normaal postuur. Beide mannen droegen donkere kleding. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar het tweetal, maar heeft hem niet meer aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over deze twee mannen, met informatie kunt u contact opnemen via 0900 88 44 politie district Eemland noord op anoniem via 0800 7000.

Auto-inbekers op heterdaad gepakt

SOEST Maandagochtend werden twee mannen aangehouden toen zij op heterdaad betrapt werden bij een auto-inbraak.

Rond 04.20 uur kregen agenten een melding binnen dat een oplettende getuige twee mannen in een auto aan de Amnestylaan zag inbreken. De getuige gaf een duidelijk signalement van de daders en de politie ging in de wijk op zoek naar het tweetal. Al snel zagen zij de twee mannen van 21 en 24 jaar uit Litouwen lopen. Na een korte achtervolging lukte het de agenten om hen aan te houden. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.