Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13:55 uur

Utrecht, 22-11-2010

Getuigenoproep; man gewond bij straatroof

AMERSFOORT Zondagavond werd een man op beroofd van zijn tas, hij raakte hierbij gewond in zijn gezicht.

Rond 19.30 uur liep een 41-jarige man uit Amersfoort over de Hooglandsedijk. Terwijl hij hier liep probeerde een onbekende man zijn tas te stelen. Omdat de 41-jarige man zich niet zomaar gewonnen gaf, werd hij met een mes in zijn gezicht verwond.

Van de dader is een summier signalement bekend; Blanke man, tussen 30-35 jaar oud, donker haar, 1.85 meter lang, onverzorgd uiterlijk, sprak accentloos Nederlands. Hij droeg een spijkerbroek en een korte donkere jas.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer hebben gezien. Met informatie kunt u bellen naar 0900 88 44 politie district Eemland zuid of anoniem via 0800 7000.

Bedreiging/mishandeling

WOUDENBERG In de nacht van zondag op maandag werden drie mannen aangehouden nadat zij een 41-jarige man bedreigd en mishandeld haddenop de Koningin Emmastraat.

Rond 00.20 uur werd een 41-jarige man uit Renswoude bedreigd en mishandeld nadat hij drie mannen aansprak op hun gedrag. De drie mannen van 26,27 en 28 jaar uit Woudenberg bedreigden de 41-jarige man met een steekwapen en mishandelen hem. Door snel handelen van getuigen kon de politie de drie mannen aanhouden. Zij zijn ingesloten op verdenking van mishandeling en bedreiging.

Verdachte openlijke geweldpleging

LEUSDEN De wijkagent heeft - na onderzoek - een 16-jarige verdachte uit Leusden gehoord in verband met een openlijke geweldpleging op 16 september 2010 op de Lijsterbeslaan.

Rond 16.00 uur kreeg de politie die dag de melding dat een 33-jarige vrouw hier was geslagen en geschopt. Dit gebeurde naar aanleiding van het verzoek van de vrouw aan twee jongens om zich te verwijderen van een terrein waar zij niets te zoeken hadden. Dit leidde tot een scheldpartij richting de vrouw. Het 33-jarige slachtoffer zou daarbij ook geduwd zijn door de 16-jarige verdachte en hierdoor op de grond gevallen.

Omdat van de inmiddels gevluchte verdachte en zijn vriend een bruikbaar signalement bekend was, werd Burgernet geactiveerd. Dit leidde niet tot het aantreffen van beide jongens. Op basis van nader onderzoek en het horen van diverse getuigen kwam de wijkagent achter de identiteit van de verdachte, de 16-jarige jongen. Ook werd zijn vriend, een 17-jarige jongen uit Leusden, gehoord.

De 16-jarige verdachte is is gehoord en de wijkagent heeft op 21 november het dossier afgerond en overgedragen aan het openbaar ministerie voor verdere behandeling.