Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 14.00 uur

Utrecht, 22-11-2010

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Zondagavond heeft een bewoner van de Predikherenstraat een inbreker aangehouden en overgedragen aan de politie.

Een 37-jarige bewoner van een huis aan de Predikherenstraat in Utrecht was omstreeks 20.20 uur bezig zijn auto voor de deur uit te laden. Hierbij stond de voordeur van zijn huis open. Toen de man de laatste spullen uit zijn auto haalde en weer zijn huis in wilde gaan, zag hij een onbekende man van zijn trap af komen lopen. De Utrechter bedacht zich geen moment en gooide snel zijn voordeur dicht.

Hierop belde hij de politie en greep de inbreker vast. Agenten kwamen ter plaatse en namen de 38-jarige verdachte uit Hilversum over. In de jas van de man werd de laptop van de bewoner aangetroffen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Geef nooit de naam van je broer op

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden omdat hij een valse naam had opgegeven.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto over de Van Heuvengoedhartlaan rijden. Bij de auto was de kentekenplaat slecht te lezen door de trekhaak. De bestuurder kreeg een stopteken en werd hierop aangesproken. De man gaf zijn naam aan de agenten op. Hierop werd duidelijk dat hij nog gesignaleerd stond. Toen de man aangaf dat hij de naam van zijn broer had opgegeven, werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat ook hij gesignaleerd stond voor een openstaande boete. Ook bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.

Twee zakkenrolsters aangehouden

UTRECHT Op het Stationsplein heeft de politie zondagmiddag twee vrouwen aangehouden omdat zij een portemonnee hadden gestolen.

De politie werd omstreeks 16.15 uur gebeld door controleurs van Connexxion dat zij twee vrouwen in buslijn 4 tegenhielden om te voorkomen dat het tweetal kon vluchten. De vrouwen, 33 en 34 jaar beiden uit Frankrijk, hadden niet lang daarvoor bijeen andere vrouw haar portemonnee gerold. Dit was door getuigen gezien. Het slachtoffer was inmiddels de bus al uit en had niets in de gaten gehad.

Ter plaatse heeft de politie de twee vrouwen aangehouden en op het bureau overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. In de bus werd de portemonnee van het slachtoffer teruggevonden.

Man verzet zich bij aanhouding

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij verdacht werd van het stelen van een auto. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig.

Getuigen belden omstreeks 22.05 uur naar de politie omdat men had gezien dat een man had geprobeerd een auto op de Ebrodreef te stelen. De man was inmiddels weggelopen in de richting van de Taagdreef. Ter plaatse zagen agenten in een bushalte aan de Taagdreef een man zitten die aan het opgegeven signalement voldeed. Toen de man werd aangesproken door de agenten, kon hij alleen maar beledigende antwoorden geven.

Hierop werd hij aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de 20-jarige verdachte zich hevig. Uiteindelijk werd hij met gepast geweld geboeid overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij nog een boete had openstaan.

Meisje van 11 aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Oudegracht heeft de politie zondagmorgen een meisje aangehouden omdat zij een diefstal had gepleegd.

Omstreeks 11.45 uur zagen getuigen in een winkel aan de Oudegracht dat een meisje diverse etenswaren in haar tas stopte en zonder af te rekenen de winkel verliet. Een surveillerende agent werd aangesproken en naar een winkel gewezen waar het meisje naar binnen was gegaan. In de winkel werd het 11-jarige meisje uit Utrecht aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Brand in flat bewoner gered

UTRECHT Zondagavond ontstond in een flat aan de Duurstedelaan brand. Door snel optreden van buren werd de bewoner gered.

Door getuigen werd omstreeks 19.10 uur massaal naar 1-1-2 gebeld omdat er brand was ontstaan in een flat aan de Duurstedelaan. Ter plaatse troffen agenten een 54-jarige gewonde man aan. De man bleek de bewoner van het pand en was door de buren uit zijn brandende woning gehaald. Het slachtoffer werd in eerste instantie naar het UMC in Utrecht overgebracht. Later op de avond werd de man naar het brandwondencentrum in Rotterdam overgebracht. De politie prijst het optreden van de buren. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand is geweest.

Gestolen auto in het water aangetroffen

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen in het water bij de Moldaudreef een auto aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de auto was gestolen.

Getuigen belden rond 09.45 uur naar de politie omdat men een auto tot aan het dak in het water bij de Moldaudreef zagen liggen. Ter plaatse troffen agenten een auto nagenoeg geheel onder water aan. Brandweerduikers werden ingezet om te kijken of er zich nog personen in de auto bevonden. Toen dit niet het geval bleek werd de auto uit het water getakeld. Uit onderzoek werd duidelijk dat de auto eerder was gestolen in Heerhugowaard.