Politie Rotterdam Rijnmond



AANPAK OVERLAST EN ZAKKENROLLERIJ OP ZUIDPLEIN

Datum publicatie: 22-11-2010 12:24

Afgelopen vrijdag heeft de politie in samenwerking met Stadstoezicht en de RET een preventieve actie gehouden gericht op zakkenrollerij en overlast. Deze actie vond plaats in het winkelcentrum en op metrostation Zuidplein.

De politie schreef verschillende bekeuringen uit voor het onder andere niet kunnen tonen van het legitimatiebewijs, wildplassen en het veroorzaken van overlast.

Halverwege de actie zagen de politieagenten dat een groep van ongeveer vijftig jongeren zich had verzameld in het winkelcentrum. Het bleek om een ruzie te gaan tussen twee vrouwen die ieder vrienden hadden gebeld om het gezamenlijk uit te vechten in het winkelcentrum. Door het ingrijpen van de politie is een (ongetwijfeld) grote vechtpartij voorkomen.

Stadstoezicht heeft 13 mensen bekeurd voor het fietsen op straat, 1 persoon voor het parkeren op de trottoir en 1 persoon voor het niet geldig parkeren op een invalide parkeerplaats. De RET schreef voor 89 mensen een bekeuring voor het niet hebben van een geldig vervoersbewijs.

Ook werden twee jongens van 13 en 14 jaar aangehouden door politiemensen. Zij hadden zich vorige maand schuldig gemaakt aan winkeldiefstal. Zij hadden voor 237 EURO aan dvd's gestolen. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau.