Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN VOOR HELING

Datum publicatie: 22-11-2010 12:41

politiemensen hebben vandaag in de vroege uren twee mannen aangehouden van 17 en 18 jaar op het Zuidplein op verdenking van heling.

Vanochtend om 05.30 uur kreeg de politie een melding van Cameratoezicht dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij een pinautomaat op het Zuidplein. Enkele minuten daarvoor vertoonden zij ditzelfde gedrag bij een andere pinautomaat. Zij keken bij beiden automaten opvallend om zich heen en voerden verschillende pinpassen in.

Toen de politieagenten aankwamen op Zuidplein waren de mannen nog bezig met een transactie. De pinpas die zij daarvoor gebruikten stond op een andere naam. De verdachten verklaarden dat de bankpas op naam stond van een familielid, maar ze wisten geen naam te noemen. Beide mannen zijn hierna aangehouden op verdenking van heling.

Op het politiebureau bleek dat de mannen in het bezit waren van diverse bankpassen- en documenten. Hierop stonden nog meer onbekende namen. Eén van deze pinpassen stond gesignaleerd als gestolen, dit was gebeurd tijdens een eerdere woninginbraak. Met deze pas waren al meerdere transacties gedaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de twee verdachten.