Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE VORDERT 12 KENTEKENS IN WEGENS GELUIDOVERLAST

Datum publicatie: 22-11-2010 14:07

SPIJKENISSE -De politie heeft tijdens een verkeerscontrole van 12 voertuigen het kenteken ingevorderd vanwege het overschrijden van de toegestane geluidsnormen.

Zo werd onder meer het kenteken van een 19-jarige man uit Heenvliet ingevorderd omdat zijn voertuig 113 decibel produceerde waar 84 dba maximaal is toegestaan. Wanneer een voertuig 10 decibel meer produceert, betekent dat een verdubbeling van het geluid.

Meer dan 70 kentekens in 2010
Sinds begin 2010 is de politie in Spijkenisse actief in het bestrijden van geluidsoverlast door voertuigen. Aanleiding hiervoor vormen diverse klachten van bewoners over hard rijden in woonwijken. Uit metingen van de politie bleek niet de snelheid maar het geproduceerde geluid het grootste probleem te zijn. Het RDW heeft voor Nederlandse auto's een grens vastgesteld van de geluidsproductie per type auto. De meesten zitten tussen de 85 en 95 dba. De politie heeft speciale apparatuur om het geluid van auto's en motoren te meten. Dit jaar werden al meer dan 70 kentekenbewijzen ingevorderd, omdat ze vanwege de overschrijding niet meer voldeden aan de inrichtingseisen.
Het wijkteam ontvangt sinds de frequente controles beduidend minder klachten van inwoners van Spijkenisse.