Syntens

Knijpfruit, de paprikajam of de terrine van het Dinkeldalrund? Of wordt het Euleteul zomerbier, de KellyBronze kerstkalkoen of de champisaucijs? Of valt u voor Hottie Sambal, Orekees of de honingtomaatjes? Welk product vindt u het smaakvolst? Waar loopt bij u het water van in de mond? Bekijk de filmpjes over deze lekkere producten vanaf 22 november op www.syntens.nl/desmaakvanNL en stem! Dat kan tot op de dag van de finale, 30 november tot 12.00 uur!

In de finale staan Lonneke Brouns van Brouwerij de Fontein uit Stein met Euleteul Zomer, Henk Coolen van Flavours of the Farm uit Heythuijsen met de KellyBronze kerstkalkoen, Sita Danser van Hottie Sambal uit Rotterdam met de biologische sambal. En Ruud Ruares van Kaasboerderij Wezenspyk uit Den Burg (Texel) met Orekees, Marieke Tas van Tas-Toe Ambachtelijk uit Bemmel met paprikajam en Jeroen Willemsen van Volsmaakt uit Wageningen met het knijpfruit.

Net zo verleidelijk

Harry Boomkamp van Erve Elferman uit Denekamp behaalde als publiekslieveling tijdens de proeverijen een plek in de finale met zijn terrine van het Dinkeldalrund en dat geldt ook voor Sybrand Spaapen van 't Lekker Plekske/De La Creme uit Roosendaal met de Champisaucijs, en voor Robbert de Jong van Looije Tomaten uit Maasdijk met zijn zoete verleiding, honingtomaatjes.

Finale in de Hoofdstad van de smaak

De smaakjury zal op 30 november in Den Bosch de producten van de finalisten voor een laatste keer proeven en toetsen. Daarna worden de winnaars van Smaakvol2010, dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland en de publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet bekend gemaakt. Nederland kan namelijk ook nog eens via internet stemmen op één van de negen finalisten. De ondernemer met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs.