Conclusie congres 'De Aftermarket in 2015'

22/11/2010 14:36

Rai Vereniging

Stabilisatie Nederlandse onderhoudsmarkt

RAI Vereniging afdelingen Auto's en Autovak hebben tijdens het vanmiddag gehouden congres 'De Aftermarket in 2015' een gefundeerde visie over de totale onderhoudsbehoefte van de Nederlandse automotive aftermarket in 2015 gepresenteerd.

In een aantal presentaties kwam achtereenvolgens de situatie in Nederland aan de orde, gevolgd door de positie van de Nederlandse aftermarket in Europees perspectief. Na afloop van de verschillende presentaties werd in een forumdiscussie dieper ingegaan op de verschillende toekomstscenario's. Scenario's waarmee ondernemers in de automotive aftermarket hun eigen positionering in de totale markt kunnen bepalen.

De eindresultaten van het gepresenteerde onderzoek laten zien dat in 2015 aan de jarenlange groei in de totale behoefte aan onderhoud, reparaties en banden een einde komt. De gezamenlijke onderhoudsbehoefte van het Nederlandse wagenpark krimpt in 2015 met zo'n 3,5 tot 4,5% afhankelijk van het gekozen scenario. Interessant is de constatering dat het resultaat van dit onderzoek voor de Nederlandse situatie een veel positiever beeld laat zien dan in de ons omringende landen. Afhankelijk van ontwikkelingen op het gebied van gemiddelde uurtarieven en onderdelenprijzen is de verwachting dat dit resulteert in een stabilisatie van de marktomzet.

De marktprognose is op initiatief van RAI Vereniging in samenwerking met het Europese Onderzoeksbureau ICDP samengesteld.

Vanuit afdeling Auto's werd het onderzoek begeleid door BMW Nederland, Ford Nederland en Louwman & Parqui. Sator Holding B.V., Kühne Automotive B.V. en Auto Distribution Nederland B.V zijn de bedrijven die het onderzoek vanuit afdeling Autovak begeleidden.

Einde bericht





http://www.raivereniging.nl