Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 22-11-2010

Dronken automobilist levert rijbewijs in

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht op de Noordhoekring een 58-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 675 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Op de Componistenlaan was het rijgedrag van een 56-jarige Tilburger aanleiding voor een controle. De man reed rond 20.30 uur als bestuurder op een bromfiets. Agenten zagen de man slingerend over de weg rijden. Tijdens het aanspreken bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest bij hem wees uit dat hij 670 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

GOIRLE - De politie heeft gisteravond tijdens een alcohol- en
verkeerscontrole, even na 20.00 uur op de Turnhoutsebaan een 48-jarige Tilburger aangehouden. Een indicatieve blaastest bij hem wees uit dat hij onder invloed verkeerde. Op het bureau bleek dat de Tilburger 695 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook hij mocht zijn rijbewijs op het bureau achterlaten.

Gestolen goederen via het raam naar buiten

GOIRLE - De politie heeft gisteravond op de Turnhoutsebaan twee mannen van 20 en 23 jaar, afkomstig uit Oisterwijk en Tilburg aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole waarbij het verkeer vanuit de richting België op de Turnhoutsebaan gecontroleerd werd, gaven agenten een naderende auto een stopteken. Bij het zien van de politie remde het voertuig krachtig af. De agenten zagen dat de inzittenden een tas via het portierraam naar buiten gooiden. In de auto zaten twee inzittenden, betreffende de verdachten. In de tas troffen de agenten Nederlandse kentekenplaten en kentekenbewijzen aan. Navraag wees uit dat beiden behoorden bij auto's die voor diefstal gesignaleerd staan. De mannen zijn op het bureau ingesloten.

Viertal met geprepareerde tassen op pad

TILBURG - De politie heeft gistermiddag, bij een elektronicazaak aan het Pieter Vreddeplein, twee mannen van 26 en 27 jaar en twee vrouwen van 29 en 47 jaar, allen afkomstig uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag via camerabeelden dat het viertal in de winkel goederen in tassen stopten. Bij het verlaten van de zaak sprak hij ze aan en informeerde de politie. Ter plaatse gearriveerde agenten stelden een onderzoek in. Het kwartet had enkele geprepareerde tassen bij zich. Daarin zaten goederen, afkomstig uit de winkel die niet ter betaling bij de kassa aangeboden waren voor een totaalbedrag van 250 Euro.

Tweetal bedreigt medebewoonster

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in het dienstencentrum aan de Gasthuisring twee bewoners van 25 en 28 jaar aangehouden. Een 38-jarige medebewoonster deed aangifte. Ze vertelde dat het tweetal, die onder invloed van alcohol verkeerde, haar woordelijk meerdere malen met de dood hadden bedreigd en beledigd. Aanleiding daartoe was dat de vrouw gevraagd had of de muziek wat zachter gezet kon worden. De mannen waren het daar niet mee eens.

Politie onderzoekt overval op tankstation

TILBURG - De politie onderzoekt een overval op een tankstation die gisteravond plaats vond in de Mascagnistraat. Bij de overval raakte niemand gewond. De dader is er met een geldbedrag vandoor gegaan.

Rond 20.00 uur kwam een man, in het donker gekleed, voorzien van een bivakmuts het station binnen. Op dat moment waren er geen klanten in de zaak. Direct bij binnenkomst eiste de dader geld en zette zijn woorden kracht bij door met een mes te dreigen. Voorzien van een geldbedrag verliet hij te voet de zaak en liep weg richting flatgebouw. Daar stapte hij als bijrijder in een gereedstaande auto. Het voertuig reed met hoge snelheid via de Mascagnistraat weg.

De politie zette direct na de melding de omgeving af en zocht in de wijk. Daarbij werd het middel sms-Alert ingezet met de tekst:Tilburg, Mascagnistraat, gewapende overval, 2 daders, verm Somaliërs weg in grijze Ford Escort. De zoektocht leidde niet tot een aanhouding. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 22-11-2010 12:48 | © Regio Midden en West Brabant |