Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Huizer gewond na ontdekking vermoedelijke inbrekers

Hilversum, 22-11-2010 o Een 19-jarige inwoner van Huizen raakte in de nacht van zondag 21 op maandag 22 november 2010 gewond toen hij twee personen aansprak waarvan hij vermoedde dat ze wilden inbreken in een woning.

De inwoner van Huizen kwam rond 01.40 uur aan bij de woning van een kennis in de Merelstraat. Toen hij zijn auto parkeerde, zag hij twee jongens bij de voordeuren van twee woningen staan. De jongens gedroegen zich vreemd en keken bij één van de woningen naar binnen. De Huizer vroeg de twee wat ze aan het doen waren. Hierop liep een van de twee jongens weg en de andere kwam op de Huizer aflopen en stompte hem meerdere keren in zijn buik. De Huizer kwam ten val waarop de twee ervandoor gingen in de richting van de Minckelersstraat. De Huizer zette de achtervolging en zag dat de twee de Marconistraat in renden. Daar ontdekte de Huizer dat hij bloedde en stopte de achtervolging en waarschuwde de politie. De Huizer werd met een ambulance overgebracht naar Tergooiziekenhuizen. Daar bleek dat hij op twee plekken gestoken was. Het gaat om lichte verwondingen. De twee jongens zijn niet meer in de omgeving aangetroffen. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Signalementen: een blanke jongen van ongeveer 1.80-1.90 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een lange zwarte jas tot halverwege zijn bovenbene en hij had een capuchon op. De andere jongen, die de Huizer stompte, had een getinte huidskleur en was ongeveer 1.70 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een zwarte leren jas met een grote bontkraag en donkere handschoenen.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van het voorval of de verdere route van de twee jongens en naar personen die meer informatie hebben. Zij kunnen contact opnemen via het nummer 0900 8844.