Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 14.10 uur

Utrecht, 21-11-2010

Rijbewijs ingevorderd
RHENEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november op de Herenstraat een 25-jarige man uit Woerden aangehouden, die met te veel alcohol op een personenauto bestuurde.

Surveillerende agenten zagen die nacht om 02.40 uur op de Herenstraat een onverzekerde auto rijden. Ze lieten de bestuurder stoppen. De agenten roken een alcohollucht en lieten de man blazen. De blaasproef viel voor hem negatief uit. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 585 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Kleuter valt vier meter naar beneden
RHENEN Een meisje van 4 jaar uit Rhenen is vrijdagmiddag 19 november van de eerste verdieping naar beneden gevallen. Daarbij liep zij onbekend letsel op.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.10 uur tijdens een open dag voor pluimveehouders bij een bedrijf aan de Kampjesweg. Het meisje beklom samen met haar moeder en broertje een buitentrap naar de eerste verdieping. Boven op het balkon heeft zij zich vermoedelijk vastgegrepen aan een vlag in plaats van een leuning, waardoor ze viel. Het kind kwam op een laadperron terecht en vervolgens op de grond. Toen de politie arriveerde had ze een forse bult op het hoofd en was ze bij kennis. Een ambulance heeft haar meegenomen naar het ziekenhuis in Ede. De Arbeidsinspectie doet onderzoek.

Verboden wapenbezit
VEENENDAAL Bij een 31-jarige Veenendaler heeft de politie in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november drie messen in beslag genomen.

Omstreeks 00.10 uur trok een auto op de Boompjesgoed de aandacht van agenten. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor, waarna de achtervolging werd ingezet. Op de Tinneweide zagen de agenten dat de auto was gestopt. Ook zagen ze een 34-jarige Veenendaler een woning binnengaan. De man is een bekende van de politie. Hij weigerde de deur te openen voor de agenten. In de auto zat de 31-jarige Veenendaler, die een verwarde indruk maakte. Uit een tasje aan zijn riem probeerde hij een mes te pakken. De agenten pakten dit af en hielden de man aan. Tijdens het boeien bleek hij nog een mes tussen zijn horlogeband te hebben zitten. Ook had hij nog een derde mes aan zijn riem. De auto werd in beslag genomen voor onderzoek. Daarbij werden inbrekersattributen gevonden. De 34-jarige Veenendaler kwam later aan het bureau om zijn auto op te halen. Hij moest echter eerst openstaande boetes betalen.