Politie Drenthe

Maandag 22 november 2010

Provincie Drenthe, 22-11-2010

Autobestuurder op de bon
EMMEN Zondagmiddag bekeurde de politie een 34-jarige inwoner van Emmen. Deze reed in zijn onverzekerde niet APK gekeurde auto over de Houtweg toen hij gecontroleerd werd.

Straatroof
EMMEN Zondagavond werd een 50-jarige inwoonster van Emmen bij een geldautomaat, ter hoogte van het winkelcentrum Angelslo aan de Statenweg, overvallen. De vrouw had nog niet gepind toen twee onbekende mannen voor haar neus stonden en haar bedreigden. Ze eisten geld maar toen de vrouw aangaf geen geld te hebben en daarbij harder begon te praten, nam het duo de benen in de richting van de Landschapslaan. De overvallers waren ongeveer tussen de 1.60 en 1.70 lang en droegen donkere jassen. Verder hadden ze beide bivakmutsen op. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanrijding met drank op

KLAZIENAVEEN Zondagavond raakte een bestuurder en zijn passagier gewond bij een aanrijding op de Dordsedijk. De 22-jarige uit Nieuw-Amsterdam afkomstige bestuurder reed in zijn auto over de Dordsedijk, komende uit de richting van Weiteveen in de richting van Klazienaveen. Getuigen verklaarden dat de man voor de bocht met de Veenhoeksweg met grote snelheid een personenauto inhaalde en daarna tegen een boom botste. Hierbij raakte de bestuurder en zijn passagier (gegevens onbekend) gewond en werden overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De bestuurder bleek na onderzoek onder invloed, 795 ug/l, te verkeren waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Woninginbraken
NORG Zondag, tussen 13.00 en 19.45 uur, vond er een inbraak plaats in een woning aan de Pompstraat. Door een schuifpui op de tweede verdieping te vernielen konden de daders binnen komen. Nog niet duidelijk is wat er weggenomen is.

RODEN Zondagavond vond er een inbraak plaats in een woning aan de Groningerstraat. Een slaapkamerraam werd geforceerd waarna de woning werd doorzocht. Er werd geld ontvreemd.

Alcomobilisten

ASSEN In de nacht van zondag op maandag bekeurde de politie een 58-jarige Assenaar. De man reed onder invloed, 670 ug/l, over de Dr. A.F. Philipsweg. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

HOOGEVEEN Een 44-jarige Hoogevener reed in de nacht van zondag op maandag op zijn bromfiets over de K. de Raadstraat toen hij gecontroleerd werd door de politie. Hij bleek te veel alcohol, 895 ug/l, hebben gedronken. Het rijbewijs van de man, beginnend bestuurder, werd ingevorderd.

Rijden met ongeldig rijbewijs en wapenbezit

HOOGEVEEN In de nacht van zondag op maandag ging een 37-jarige Hoogevener op de bon. Tijdens een controle op de Wolfsbosstraat bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard tot 17-04-2018. Verder bleek de man in het bezit te zijn van een boksbeugel en een valmes.

Inbraak in school

HOOGEVEEN In de nacht van zondag op maandag werd een inbraak in het Wolfsbos College aan de Valkenlaan ontdekt. Een ruit werd vernield maar er werd niets vermist. De braakschade bedraagt ongeveer 400.