Politie Groningen

Maandag 22 november 2010

Provincie Groningen, 22-11-2010

Man komt om bij verkeersongeval

STADSKANAAL Bij een ernstig verkeersongeval op de Pekelderstraat in Stadskanaal is maandagochtend omstreeks 06.30 uur een 39-jarige man uit Stadskanaal om het leven gekomen. De man botste met zijn auto in een slinger in de bocht frontaal tegen een boom. Hij overleed op de plek van het ongeval. Uit het onderzoek en op grond van de forse schade aan de auto is gebleken dat de Kanaalster te hard heeft gereden. De Pekelderstraat is anderhalf uur gestemd geweest. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Automobilist overleden na onwelwording

GRONINGEN Een 84-jarige automobilist uit Sidderburen is zondagmiddag om het leven gekomen. De man reed samen met zijn 76-jarige vrouw over de ringweg ter hoogte van Lewenborg in Groningen, toen hij niet lekker werd. Zijn vrouw adviseerde hem de auto aan de kant te zetten. Bij het nemen van de afslag verloor de man de controle over het stuur. De vrouw probeerde een stuurcorrectie te maken. Zij kon echter niet voorkomen dat de auto via de berm in de naastgelegen sloot terecht kwam. De man is enige tijd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij alsnog overleden. De vrouw zat bekneld en is door de brandweer uit de auto bevrijd. De vrouw heeft geen letsel opgelopen.

Aanhouding na huiselijk geweld

WINSCHOTEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Winschoten een 56-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn even oude vriendin te hebben mishandeld. De vrouw had daarbij verwondingen aan haar hand en haar nek. Aanleiding voor de ruzie is nog onduidelijk. Wel hadden beiden alcohol genuttigd. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 22 november op diverse plaatsen op snelheid.


- Winschoten, Zuiderveen:aantal geregistreerde voertuigen: 720, aantal overtredingen: 142, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Finsterwolde, Kromme-Elleboog:aantal geregistreerde voertuigen: 328, aantal overtredingen: 116, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.