Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 21 november

Hoorn, 21-11-2010 o 11.30 uur

Man met hamer op hoofd geslagen

Alkmaar, zondag 21 november

Een 37-jarige man uit Amsterdam is zondagochtend rond 00.40 uur aangehouden op de N242 ter hoogte van het AZ -stadion. Vlak daarvoor was er een vechtpartij geweest op de Jagerstraat. Hierbij werd een 46-jarige man uit Nieuwegein op zijn hoofd geslagen met een hamer. De verdachte was hierna weggereden met zijn auto. Hij werd aangetroffen op de N242 en kreeg een stopteken. De bestuurder had bloed op zijn kleding en in de auto werd een hamer aangetroffen. De 37-jarige man werd aangehouden voor zware mishandeling cq. doodslag.

Het 46-jarige slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had verschillende hoofdwonden.

Brand in horecagelegenheid

Hoorn, zaterdag 20 november

Zaterdagmiddag woedde een brand in een horecagelegenheid aan de Kleine Noord. De brand begon rond 17.00 uur in een oven en sloeg door de schoorsteen over naar de bovengelegen verdiepingen. Door de hitte viel de schoorsteen om. Deze kwam op het dak terecht. De brandweer kon niet voorkomen dat het pand van binnen uit brandde. Even na 18.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

De brand werd ontdekt door een aantal mensen die bij de bar/bistro wilde gaan eten en rook uit de schoorsteen zagen komen. Er ontstond geen gevaar voor omliggende panden.

Behoorlijk letsel door barkruk: getuigen gezocht

Den Helder, zaterdag 20 november

Een 31-jarige man uit Den Helder liep zaterdagochtend behoorlijk letsel op toen hij rond 03.30 uur in een horecagelegenheid aan de Koningstraat werd geslagen met een barkruk. De politie kreeg melding dat er iets aan de hand was in de bardancing.

Binnen stonden enkele mensen. De 31-jarige man zat op de grond met een hoofdwond. Een man gaf aan dat er geslagen was met een barkruk. Het 31-jarige slachtoffer moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis, waar hij meteen geopereerd werd. Hij heeft een gebroken jukbeen en oogkas.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van de mishandeling? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via

telefoonnummer 0800-7000.

Huiselijk geweld

Medemblik, zaterdag 20 november

Een 30-jarige man uit Medemlbik is zaterdagmiddag rond 16.20 uur aangehouden voor huiselijk geweld. Hij kreeg ruzie met zijn vriendin. Hij pakte haar bij de haren beet en sloeg haar meerdere malen met haar hoofd tegen de muur van de woonkamer. Ook sloeg hij haar een aantal malen in het gezicht. Een buurtbewoner belde de politie. De man werd aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Bromfietser met hoge snelheid ervandoor

Hoorn, vrijdag 19 november

Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vrijdagmiddag rond 16.10 uur aangehouden in het park Risdammerhout. Een agent zag de man met hoge snelheid op zijn bromfiets vanaf de Westerdijk komen. De bromfietser droeg geen helm en de bromfiets waar hij op reed had geen kentekenplaat. De bestuurder reed op de kruising van de Weel met de Hoge vest door rood en kwam hierdoor bijna in aanrijding met een personenauto. Op de Grote Noord, waar het druk was met voetgangers, moesten diverse mensen opzij springen voor de bromfietser.

Na een achtervolging door de binnenstad ging de 24-jarige bromfietser uiteindelijk het park Risdammerhout in. De man liet het voertuig achter en ging er rennend vandoor. Hij werd even later gevonden in de bosjes. De 24-jarige man werd aangehouden.

Op het politiebureau werd de brommer op de rollertestbank gezet. Het voertuig gaf 93 km/u aan. De brommer bleek ook niet verzekerd te zijn.

Niet eens met horecaverbod

Castricum, zaterdag 20 november

Een 17-jarige jongen uit Castricum is zaterdagochtend rond 00.10 uur aangehouden op de Dorpsstraat. De man wilde een horecagelegenheid op deze straat binnen, maar heeft hiervoor een horecaverbod. Hij viel hierop één van de portiers aan. Samen met een collega werd de jongen onder controle gehouden tot de politie arriveerde. Agenten namen de jongen over van de portiers. De agenten probeerden met de verdachte te praten, maar deze begon beledigingen en bedreigingen te uiten. Hij werd aangehouden voor belediging, bedreiging, openbare ordeverstoring en wet op de ID. De jongen werd in de politieauto gezet, maar werkte niet mee. Een van de beveiligers kwam helpen. Ook hij werd beledigd en bedreigd. De verdachte probeerde in zijn gezicht te spuwen. Ook onderweg naar het politiebureau bleef hij bedreigingen en beledigingen uiten en probeerde hij de agenten in het gezicht te spuwen.

Aanhouding voor mishandeling

Alkmaar, vrijdag 19 november

Een 38-jarige man uit Alkmaar is vrijdagavond aangehouden voor mishandeling van zijn stiefzoon. De 21-jarige stiefzoon was thuis gekomen en liep meteen door naar boven. De 38-jarige stiefvader werd hier boos om en kwam achter hem aan. De man zou de jongen bij de keel hebben gegrepen en sloeg hem meerdere keren. De 21-jarige man werd ook in het gezicht geraakt. Hij liep aangezichtsletsel op. Het zusje van de jongen probeerde tussen beide te komen. Dit hielp echter niet. Toen er andere mensen boven kwamen, werd de 21-jarige jongen weggetrokken en ging naar buiten. De politie kwam en hield de man aan voor mishandeling.

Aanhouding voor bedreiging met mes

Medemblik, zaterdag 20 november

Een 29-jarige man uit Medemblik is zaterdagochtend rond 02.25 uur aangehouden in de Walesteeg. De man had in de steeg een 26-jarige man uit Medemblik bedreigd met een mes. De 26-jarige man sprak agenten die horecatoezicht hielden, aan. De verdachte bleek nog in de steeg te staan. Hij gaf aan geen mes bij zich te hebben. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hoorn. Met een politiehond werd gezocht in de Walesteeg. Er werd een mes achter een regenpijp aangetroffen. De verdachte bleek op het moment van zijn aanhouding net een gesprek te hebben met de bedrijfsleider van een horecagelegenheid, waar hij even daarvoor uitgezet was. Ook de bedrijfsleider was door de man bedreigd. Tijdens de insluiting van de verdachte werd in zijn broekzak nog een mes aangetroffen. Hij is in verzekering gesteld.

Fietsster gewond bij aanrijding

Enkhuizen, vrijdag 19 november

Een 56-jarige fietsster uit Enkhuizen raakte vrijdagmiddag rond 17.30 uur gewond bij een aanrijding op de Kastanjelaan. Een 23-jarige automobilist uit Grootebroek kwam vanaf de Dreef en reed de rotonde op. Hij wilde rechtsaf de Kastanjelaan op, maar zag de 56-jarige vrouw over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De fietsster werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto in sloot

Den Burg, zaterdag 20 november

Een 46-jarige man uit Den Hoorn werd zaterdagavond overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder nadat hij met zijn auto in de sloot terecht was gekomen. De man reed rond 18.30 uur over de Nieuwlanderweg uit de richting van De Cocksdorp. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en kwam in de berm terecht. Hij schoot vervolgens over de rijbaan en kwam in de sloot tot stilstand. Uit onderzoek bleek dat de man geen gordel droeg. De man was tijdens het ongeval met zijn hoofd tegen het voorruit terecht gekomen. Dit ging hierdoor stuk. De automobilist was gewond aan zijn hoofd en werd voor zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd bloed van hem afgenomen, om te onderzoeken of er alcohol in het spel was.

Alcoholcontrole

Alkmaar, vrijdag 20 november

Alcohol is een van de oorzaken van veel ernstige verkeersongevallen. Geen wonder dat de politie daarom regelmatig controleert op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controles vinden vaak plaats tijdens reguliere politiecontroles, maar ook tijdens grote georganiseerde controles.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er van 21.00 tot 05.00 uur gecontroleerd op alcohol op de Robobonsweg en de Edisonweg. In totaal moesten er 721 bestuurders blazen. Er werden twintig overtredingen geconstateerd. Van vier bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. De hoogste uitslag was van een 44-jarige automobiliste uit Beverwijk. Zij blies 740 ug/l. Dit is ruim vierenhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Een 20-jarige beginnende bromfietsster uit Alkmaar moest haar bromfietsrijbewijs inleveren. Zij blies 545 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l. Ook een 20-jarige beginnend automobilist uit Zandvoort en een 23-jarige beginnend automobilist uit Maarssen raakten hun rijbewijs kwijt. Zij bliezen resp. 495 en 475 ug/l.

Drankrijder

Andijk, zaterdag 20 november

Een 42-jarige automobilist uit Andijk raakte zaterdagochtend rond 0.200 uur zijn rijbewijs kwijt omdat hij met drank op achter het stuur zat. De man werd aangehouden op de Kleine Gouw en blies 665 ug/l. Dit is viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. De man moest zijn rijbewijs dus inleveren.

Diefstal bromfiets

Zwaag, zaterdag 20 november

Een 17-jarige jongen uit Zwaag is zaterdagochtend rond 00.30 uur aangehouden op de Kostertuin. Een buurtbewoner zag twee jongens met een bromfiets slepen. Hij belde de politie.

Agenten betrapten de twee op heterdaad. De jongens renden weg. Een van hen, de 17-jarige jongen, kon worden aangehouden. Bij de bromfiets werd gereedschap aangetroffen. Het slot van het voertuig bleek beschadigd te zijn. De politie doet onderzoek naar de andere verdachte.

Hem, vrijdag 19 november

Een 14-jarige en een 15-jarige jongen, beide afkomstug uit Hoorn, zijn vrijdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op de Koggeweg. Een agent zag de twee jongens rijden op de bromfiets. Beiden droegen geen helm. Ook had het voertuig geen kentekenplaat. De agent ging naast de bromfiets rijden en maakte de bestuurder duidelijk dat hij moest stoppen. De jongen twijfelde zichtbaar en reed door. Toen de agent nogmaals te verstaan gaf aan de bestuurder dat hij moest stoppen, gaf de passagier van de bromfietser aan aan de bestuurder dat hij moest stoppen. Hierna bracht de 15-jarige jongen het voertuig tot stilstand. Het contactslot van de bromfiets bleek te zijn doorgedraaid, evenals het slot van de buddyseat. De twee jongens kregen het voertuig ook niet uit. Zij hadden geen sleutel. Ze verklaarden de bromfiets met draaiende motor aangetroffen te hebben in een steegje. Zij meenden dat dit bromfiets moest zijn die vorige week van een vriend van hen gestolen moest zijn. De 15-jarige jongen dacht een goede daad te verrichten door het voertuig terug te stelen. De jongens werden aangehouden voor heling, dan wel diefstal in vereniging. Zij werden overgebracht naar het politiebureau in Stede Broec.