Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.20 uur

Utrecht, 21-11-2010

Fietser gewond bij aanrijding met snorfietser
DE BILT - Een 20-jarige Utrechter op een fiets is zaterdagochtend 20 november aan zijn hoofd gewond geraakt toen hij op het fietspad van de Martin Luther Kingweg in botsing kwam met een 64-jarige man uit De Bilt op een snorfiets.

De man uit Utrecht wilde die ochtend omstreeks 10.00 uur vanaf het fietspad naast de bibliotheek het fietspad van de Martin Luther Kingweg oversteken. Op hetzelfde moment reed de snorfietser op het fietspad van de Martin Luther Kingweg de oversteek op in de richting Weltevreden. De snorfietser zag daarbij de fietser over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde, kwam de fietser ten val. Een ambulance bracht hem met diverse verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis. De snorfietser raakte lichtgewond aan zijn hoofd, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie maakt in deze voorrangskwestie proces-verbaal op.

Brandstichting
BILTHOVEN Een getuige hoorde vrijdagavond 19 november een explosie bij een winkel aan het Uilenpad bij winkelcentrum de Kwinkelier en belde
1-1-2.

Het gebeurde die avond omstreeks 23.10 uur. Er stonden twee klikos in brand. Kennelijk door brandstichting. De brandweer bluste de brand en de politie nam de verklaring van de getuige op. Een van de klikos brandde volledig uit. Gelukkig was er verder geen schade aan het winkelpand.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt andere getuigen zich te melden. U kunt contact opnemen met het politiebureau van district Binnensticht in De Bilt. Het telefoonnummer is 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, naar 0800-7000.

Verzet tegen aanhouding
DE BILT De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november op de Hessenweg twee verdachten aanhouden. De ene verdachte omdat die met te veel alcohol op een snorfiets bestuurde en een verboden wapen bij zich had. De andere verdachte omdat die de aanhouding van de snorfietser belemmerde.

Surveillerende agenten zagen die nacht rond 01.00 uur op de Hessenweg een man van zijn snorfiets stappen die in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde. Ze hielden deze 50-jarige man uit Nieuwegein aan. Hij bleek een mes bij zich te hebben. Dat nam de politie in beslag.

Een 41-jarige vrouw uit IJsselstein probeerde de aanhouding van de verdachte te verhinderen. Ondanks vordering om zich te verwijderen en een paar flinke duwen bleef de vrouw aan de gang en wilde de aangehouden verdachte ontzetten. De agenten hielden ook haar aan. Beide verdachten moesten mee naar het politiebureau. Daar wees analyse van de adem van de snorfietser 535 ug/l uit. Beide verdachten zijn vervolgens ingesloten voor verhoor. De politie maakt tegen beiden proces-verbaal op.