Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 21-11-2010

Auto over de kop EEMNES Een automobilist met te veel alcohol op sloeg vrijdagmorgen op de rijksweg A27 meerdere malen over de kop. Zijn auto raakte niets en de bestuurder zelf bleef ongedeerd.

Surveillerende agenten zagen die morgen rond 09.00 uur op de A27 ter hoogte van Eemnes een grote rookwolk. Er was een auto over de kop geslagen. De bestuurder was een 39-jarige man uit Hilversum. Hij moest blazen. Dat viel voor hem negatief uit. De agenten hielden hem aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar wees ademanalyse 475 ug/l uit. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Man en vrouw mishandeld EEMNES Op de Torenzicht raakten in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november een 22-jarige man uit Soest en een 20-jarige vrouw uit Bussum gewond toen ze door twee mannen werden mishandeld.

De man uit Soest werd die nacht rond 01.55 uur op de Torenzicht aangesproken door twee mannen. Plotseling begon een van hen hem te slaan. De vrouw sprong ertussen en kreeg ook klappen. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, waren de daders inmiddels verdwenen.

Diverse getuigen meldden zich bij de agenten. De beide slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man uit Soest met letsel aan zijn gezicht. De vrouw uit Bussum met nekletsel. De politie heeft de zaak in onderzoek. Een van de getuigen wist hoe de hoofddader heet en waar hij woont.

Actie Veilige Wijk BAARN / SOEST / SOESTERBERG De politie van district Eemland noord en de Verkeerspolitie uit de regio Utrecht hebben zaterdagavond 20 november en in de nacht van zondag 21 november in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Douane, de Belastingdienst, Veilig Verkeer Nederland en de Gemeente Baarn groots opgezette verkeercontroles gehouden.

De controles vonden plaats tussen 20.30 uur en 04.00 uur.
* Op de Torenlaan in Baarn werd bij 48 bestuurders een blaastest afgenomen. Eén van hen had te veel alcohol gedronken en kreeg een proces-verbaal.

* Op de Hilversumsestraatweg in Baarn werd bij 283 bestuurders een blaastest afgenomen. Drie van hen hadden te veel alcohol gedronken en kregen een proces-verbaal.

* Op de Amsterdamsestraatweg in Baarn werd bij 139 bestuurders een blaastest afgenomen. Drie van hen hadden te veel alcohol gedronken en kregen een proces-verbaal. Ook werden 5 eenheden hasj aangetroffen en in beslag genomen.

* In Soest en Soesterberg werd bij in totaal 241 bestuurders een blaastest afgenomen. Eén van hen had te veel alcohol gedronken en kreeg een proces-verbaal.

Verder werden in Baarn in totaal 15 verdachten bekeurd voor wildplassen, negeren van bordjes met verboden toegang, ontbrekende of niet werkende fietsverlichting en alcohol drinken op straat. Er werd 1 rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die te hard reed en een andere bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

In Soest werden verder in totaal 4 verdachten bekeurd voor het niet dragen van de verplichte valhelm, het niet dragen van de autogordel, het rijden zonder verlichting en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Bovendien werd een verdachte aangehouden die nog een vonnis open had staan.

De Belastingdienst nam 5 autos in beslag en inde voor ruim 8700 euro aan achterstallige belasting.