Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.45 uur

Utrecht, 21-11-2010

Aangehouden met nepvuurwapen
AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmiddag 19 november op de Smallebrug een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden, die met een nepvuurwapen op de Smallebrug liep.

Surveillerende agenten zagen op de Smallebrug een jongen lopen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het bleek te gaan om een verboden imitatievuurwapen. De verdachte werd aangehouden en moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie nam het imitatievuurwapen in beslag en maakt proces-verbaal op.

Ontruiming door keukenbrand
AMERSFOORT De politie heeft vrijdagavond 19 november naar aanleiding van een keukenbrand in een appartement op het Fideliohof omliggende woningen ontruimd.

Die avond rond 22.45 uur brak er door een oververhitte frituurpan brand uit in de keuken van een appartement op de eerste verdieping op het Fideliohof. Toen de gealarmeerde politie ter plaatse arriveerde sloegen de vlammen uit de keuken. De agenten ontruimden direct de omliggende appartementen en zetten de straat af. Ook de brandweer kwam ter plaatse. Een 30-jarige buurman hielp bij het blussen van de brand. Daarbij liep hij brandwonden op aan zijn hand. De ambulancedienst kwam ter plaatse en verleende de man eerste hulp.