Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, update 12.20 uur

Utrecht, 21-11-2010

Man zwaargewond bij aanrijding
HARMELEN Op de rijksweg A12 ter hoogte van Harmelen raakte vrijdagmiddag 19 november een 78-jarige man uit Vlaardingen zwaargewond toen hij met zijn personenauto in botsing kwam met een vrachtwagen.

Die middag rond 13.30 uur was de bestuurder uit Vlaardingen even afgeleid door een voorwerp dat van de stoel naast hem viel. Daardoor botste hij tegen de linker achterkant van de vrachtwagen die voor hem reed. Door de klap verloor de Vlaardinger de macht over het stuur en klapte met zijn auto tegen de vangrail.

Door de klap raakte de Vlaardinger ernstig gewond aan zijn borst en buik. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. Hij is daar met spoed geopereerd. Gelukkig is hij inmiddels buiten levensgevaar. De politie heeft op de plek van de aanrijding onderzoek gedaan en maakt van de aanrijding rapport op.

Agent en automobilist gewond bij aanrijding
MAARSSEN Een 22jarige automobilist uit Utrecht botste in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november op de Straatweg tegen een politieauto. Daarbij raakten de automobilist en een 27-jarige agent lichtgewond.

De agenten spraken die nacht rond 02.30 uur op de Straatweg een te hard rijdende automobilist aan. Op dat moment kwam de Utrechter met hoge snelheid aanrijden. De agenten waarschuwden de bestuurder nog met lichtsignalen, maar door zijn snelheid kon de bestuurder niet meer op tijd stoppen. Hij probeerde nog uit te wijken, maar raakte eerst een betonnen wegafscheiding en klapte toen achterop de politieauto. Door de klap schoot de politieauto naar voren. De politieauto raakte de arm van de agent en de auto van de bestuurder met wie de agent in gesprek was.

De agent moest met een pijnlijke arm voor controle naar het ziekenhuis. Daar bleek zijn arm gelukkig niet gebroken. De Utrechter was bij de aanrijding aan zijn neus gewond geraakt. Hij kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Doorrijden na aanrijding
BREUKELEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november een personenauto in beslag genomen, waarmee een jongen was doorgereden na een aanrijding.

Een 22-jarige man uit Amsterdam kwam die nacht rond 02.00 uur op de kruising van de Straatweg met de Stationsweg met zijn auto in botsing met een andere auto. De bestuurder van die andere auto keerde na de aanrijding direct om en reed hard weg. Getuigen verklaarden te weten wie de doorrijder was en waar hij woonde. Het ging om een 16-jarige jongen uit Breukelen. Agenten gingen naar zijn woning. Hij was echter niet thuis. De politie trof in de omgeving wel de auto aan waarmee de jongen had gereden. Die nam de politie in beslag.

Later belde de moeder van de verdachte dat haar zoon inmiddels weer thuis was. Hij moet zich later op het politiebureau melden voor verhoor.

Optreden tegen vernielingen
MAARSSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november een verdachte uit Maarssen aangehouden op verdenking van het vernielen van een schutting.

De politie surveilleerde die nacht rond 04.00 uur met meerdere eenheden in de wijk Zandweg-Oostwaard in verband met stelselmatig in de weekenden door jongeren aangerichte vernielingen in die omgeving. De agenten zagen enkele jongeren in de wijk zich verdacht gedragen en gingen achter hen aan. De agenten zagen een van de verdachten op de Ticheloven een schutting vernielen en hielden hem aan. De verdachte is een 19-jarige jongeman uit Maarssen. Hij is op het politiebureau ingesloten voor verhoor.

Rijden tijdens ontzegging
WOERDEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november op de Utrechtsestraatweg een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden, die een auto bestuurde terwijl de bevoegdheid daartoe hem door de rechter ontzegd was.

Surveillerende agenten zagen de man die nacht om 03.55 uur rijden in een personenauto waarvan de APK verlopen was. Ze lieten de verdachte stoppen en namen een blaastest af. Die viel voor hem positief uit, maar bij controle bekende de verdachte dat hij helemaal geen motorvoertuig mocht besturen. De verdachte werd aangehouden en moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Veel te hard
BREUKELEN - De politie heeft zaterdagavond 20 november op de rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen een 26-jarige man betrapt die met zijn personenauto ruim 185 km/uur reed. Zijn gemiddelde snelheid bedroeg 163 km/uur. Zijn gecorrigeerde snelheid bedroeg 158 km/uur. Dat was 58 km/uur te hard. Ter plaatse geldt namelijk een maximumsnelheid van 100 km/uur. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.