Politie Gelderland-Zuid

Auto klemgereden op A15

Kesteren, 22-11-2010 o In de nacht van zaterdag op zondag vond op de snelweg A15 tussen Geldermalsen en Kesteren een achtervolging plaats van een Duitse auto. De bestuurder stelde alles in het werk om aan de agenten te ontkomen en vertoonde daarbij zeer gevaarlijk rijgedrag. Het lukte de politie uiteindelijk om met drie opvallende voertuigen de auto klem te rijden. De drie inzittenden uit Moers (D) zijn aangehouden.

Ter hoogte van de afrit Wadenoijen trok de bestuurder de aandacht van surveillerende politieagenten door zijn extreem lage snelheid en slingerende rijden van links naar rechts. De agenten besloten de man staande te houden en te controleren. Die reageerde echter niet op alle optische- en geluidssignalen en probeerde op alle mogelijke manieren om ervandoor te gaan. Daarbij haalde de bestuurder gevaarlijke capriolen uit, zijn snelheid variërend van 50 tot 120 kilometer per uur. Om andere weggebruikers voor ongelukken te behoeden schermde de politie met hun wagen de Duitse auto af. Tegelijk werd assistentie ingeroepen om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Dit lukte ongeveer 20 minuten later bij de afslag Kesteren waar meerdere politie-eenheden de Duitsers klemreed.

De 22-jarige bestuurder werd aangehouden voor overtreding van artikel 5 WegenVerkeersWet in verband met het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid. Ook de twee bijrijders zijn aangehouden, een 19-jarige man en een 21-jarige vrouw, op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en munitie en de Opiumwet. Een slagwapen, een mes en een hoeveelheid hennep en cocaïne zijn voor het onderzoek in beslag genomen.

De drie zijn voor verhoor op het politiebureau ingesloten. Na verhoor werden zij in vrijheid gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt. (08)

Laatst gewijzigd 22-11-2010 15:09 | © Regio Gelderland-Zuid |