KNHS

KNHS-Eventing Cup uitgereikt op Eventingfeest
22 november 2010
Vera Grevelink

AMSTERDAM (KNHS) Zaterdagavond 20 november vond in de Hollandsche Manege van de familie Valk uit Amsterdam het jaarlijkse Eventingfeest plaats. Met dit moment werd het wedstrijdseizoen gezamenlijk afgesloten en werd de eindstand van de KNHS - Eventing Cup bekend gemaakt. De koppositie in de ranking staat op naam van Vera Grevelink met Udiana. De amazone uit Asten verdiende hiermee 1250,-.

De eindstand van de KNHS Eventing Cup 2010 is bepaald op basis van de behaalde competitiepunten van de beste vijf resultaten over het gehele seizoen. De twintigjarige Vera Grevelink maakt deel uit van het B-kader Young Riders eventing. De amazone verzamelde met haar merrie Udiana (v. Haarlem) 90 punten. In de kop van het klassement waren de verschillen aan het einde van het seizoen uitermate klein en daarmee leek de competitie een spannend slot te krijgen tijdens de wedstrijd in Bathmen. Helaas moest de organisatie van deze leuke wedstrijd vanwege de overvloedige regenval besluiten het evenement af te gelasten. Dat was een streep door de rekening van velen, zo ook door die van Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen). Met Coral Estate Peter Parker eindigde ze op de tweede plaats in de competitie met slechts drie punten achterstand op Grevelink. Alice mocht een cheque van 750,- in ontvangst nemen. Marloes de Jong (Dongen) werd met TTRs Anne derde.

Naast de eindstand van de KNHS Eventing Cup werd deze avond ook de uitslag van de verkiezing Wedstrijd van het Jaar bekend gemaakt. De samengestelde wedstrijd in Barchem werd door de deelnemers gekozen als winnaar van deze titel. Johan Venderbosch won de Outdoor Helvoirt Prijs vanwege zijn jarenlange enthousiaste vrijwillige inzet voor de eventing wedstrijd in Varsseveld. Het Eventingfeest is een jaarlijks terugkerend initiatief dat mede dankzij de inzet van voorzitter van de belangenvereniging eventing Dirk Stuip wordt gerealiseerd.

De KNHS Eventing Cup heeft als belangrijkste doel de promotie, ontwikkeling en doorstroming van de Nederlandse eventingsport in brede zin en wordt verreden onder auspiciën van de KNHS. Van de eventingwedstrijden in Nederland tellen automatisch de klassen Z, CIC*, CCI*, CIC** en CCI** mee. De klasse M telt alleen mee als op dezelfde wedstrijd ook een of meerdere van de eerdergenoemde klassen word(t/en) verreden. Kijk voor de volledige eindstand en de bepalingen op www.knhs.nl > eventing > competities.