Essent

essent

Onderzoek: Bijna tweederde betaalt wel eens bij op energierekening

Het merendeel van de Nederlandse huishoudens (64 procent) heeft weleens moeten bijbetalen op de jaarafrekening van zijn energiebedrijf. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau RMI in Amsterdam in opdracht van Essent.

Uit het onderzoek dat werd uitgevoerd onder 500 Nederlandse huishoudens blijkt ook dat ruim een vijfde (22 procent) van de huishoudens maandelijks de meterstanden noteert om zelf controle te houden op de energiekosten. Jaarlijks wordt dit door 20 procent van de huishoudens gedaan.

Over de VerbruiksManager
âWe helpen consumenten graag om te voorkomen dat ze bijbetalen op de jaarafrekeningâ, zegt Amir Alhaydary van Essent. âMet de VerbruiksManager bieden we deze hulp.â Met de VerbruiksManager kunnen klanten op elk gewenst moment hun meterstanden online invoeren. Aan de hand van deze standen wordt het huidige verbruik met het verwachte verbruik vergeleken en een nieuw voorschotadvies gegeven. Wanneer dit voorschotadvies wordt opgevolgd en klanten hun meterstanden iedere twee maanden online doorgeven, kan bijbetaling of geldteruggave op de jaarafrekening worden voorkomen.