Webservices.nl en Salesforce.com samen in the Cloud

22/11/2010 15:20

Webservices.nl B.V.

Optimale datakwaliteit in Salesforce.com door check bedrijfsgegevens

Webservices.nl is de eerste organisatie die het gehele Handelsregister van de Kamer van Koophandel beschikbaar stelt binnen Salesforce.com. De nieuwe Business plugin van Webservices.nl maakt het mogelijk om relatiegegevens in 's-werelds grootste CRM oplossing eenvoudig te controleren en aan te vullen met alle gewenste data uit het Handelsregister.

Slechte data: een drama voor elke CRM en ERP oplossing

Vrijwel elke organisatie met een relatiesysteem (CRM/ERP) loopt dagelijks tegen problemen aan zoals incomplete adresgegevens, bedrijfsnamen die dubbel en/of incorrect in het systeem staan en contactpersonen die niet compleet zijn. De bruikbaarheid van dit soort oplossingen wordt hierdoor sterk gehinderd en het versterkt zelfs de weerzin om gegevens nog in te voeren. 'Het klopt toch niet, dus waarom nog moeite doen?', zijn veel gehoorde kreten. Oplossingen van Webservices.nl zijn erop gericht deze trend te doorbreken. In Salesforce.com doet zij dit door de invoer van adressen en bedrijfsgegevens sterk te vereenvoudigen. Het invullen van alleen postcode en huisnummer is voldoende om alle openbare en relevante bedrijfsgegevens op te kunnen roepen. De invoer van nieuwe data is hierdoor kloppend, waardoor de bruikbaarheid van Salesforce.com sterk zal verbeteren.

Betere en volledige bedrijfsgegevens

De nieuwe en gratis Business plugin werkt eenvoudig en is direct verkrijgbaar via de Salesforce AppExchange (www.webservices.nl/salesforce). De installatie neemt slechts een paar muisklikken in beslag, waarna elk bestaand en nieuw record eenvoudig voorzien wordt van relevante kenmerken uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Slechts het invoeren van postcode en huisnummer van de vestiging is voldoende voor het verrijken van de relatiegegevens. Denk hierbij aan standaard kenmerken als de juiste schrijfwijze van de handelsnaam, de SBI code, KvK-nummer, branchecode, oprichtingsdatum, maar ook financiële gegevens waaronder het maatschappelijk en gestort kapitaal, informatie over surseance / faillissement en de naam van de tekenbevoegde binnen de onderneming.

Jeroen Wolfs, directeur Webservices: 'De nieuwe Business plugin voor Salesforce.com is uniek in Nederland. De geïntegreerde update service actualiseert klantgegevens met alle veranderingen in het Handelsregister. Zo zijn gegevens over faillissementen en/of mutaties in het openbare Handelsregister over eigen klanten en prospects realtime en direct zichtbaar in Salesforce.com. Onze klanten hebben er veel voordeel van als dat automatisch wordt aangegeven in het klantenbestand.'

Om gebruik te kunnen maken van de Business plugin, is eenmalige installatie nodig via het AppExchange-platform van Salesforce.com.

Over Webservices.nl

Webservices.nl is marktleider op het gebied van online verrijking en validatie van data. Met de diensten die zij aanbiedt wordt informatie in o.a. ERP, CRM, webshop en/of website online getoetst en verbeterd door controle met officiële databases. Zo kan informatie over bijvoorbeeld adressen, bedrijven, voertuigen, vastgoed, geografische coördinaten en kredietwaardigheid van consumenten en bedrijven direct worden aangepast. Hiertoe heeft Webservices.nl koppelingen met o.a. de KvK, TNT/Cendris, Dun & Bradstreet, Graydon, het Kadaster, RDW, VWE en Geodan. Al deze diensten dragen ertoe bij dat data beter in orde zijn in de verschillende online oplossingen van haar eindgebruikers.





http://www.webservices.nl/nl/2229/webservices-nl-en-salesforce-com-samen-in-the-