Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


op IJburg

---

Nevin verwelkomt Sinterklaas op IJburg

22 november 2010
Stadsdeelwethouder Nevin Özütok gaf Sinterklaas een warm welkom op zaterdag 20 november 2010 in de haven van IJburg.

Sinterklaas arriveerde met zijn pieten op een groot zeilschip via het Markermeer in de haven van IJburg. Daar stonden wel duizenden kinderen met hun ouders hem op te wachten. Het zonnetje scheen, en het werd een groot feest op IJburg.

Foto: Nevin Özütok ontvangt Sinterklaas op IJburg

Sinterklaas werd officieel ontvangen door de stadsdeelbestuurder lokale economie, Nevin Özütok. Daarna maakte hij een rondwandeling door de haven en reikte hij de prijzen uit voor de grote kleurwedstrijd. Alle schoolkinderen op IJburg hadden deze kleurplaat in hun klas gekregen.

Voor het eerst in de jonge geschiedenis van IJburg kwam de Sint aan in de haven. Enthousiaste bewoners, ondernemers en medewerkers van scholen namen het initiatief om deze aankomst te organiseren. Annette Oudejans, initiatiefnemer, zegt: 'De haven van IJburg is een echte parel van deze buurt. Wij vonden het een hele eer en een prachtige plek om de Sint en zijn pieten daar te ontvangen.'

Het was een vrolijke middag, en het weer werkte meer. De brassband van het IJburgcollege zorgde voor muziek; kinderen deden mee aan workshops zoals streetdance, zumba, kleuterdans en karaoke voor 6+.
---