Waterschap Aa en Maas

Erkenning rwzi's als leerbedrijf BOL/BBL

Sinds deze week zijn onze rioolwaterzuiveringen benoemd tot erkend leerbedrijf voor de Beroepsopleidende leerweg (BOL) en Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Deze erkenningen zijn afgegeven voor de opleidingen Procestechniek (niveau 1 t/m 4) en Elektro- en besturingstechniek (niveau 4).

Goed nieuws! Want dit betekent namelijk dat wij kunnen starten met BOL- en BBL-trajecten (procesindustrie) om beter aan te sluiten bij toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Immers, de populatie die kiest voor technische opleidingen wordt kleiner. Wanneer de arbeidsmarkt aantrekt, wordt het dus lastiger om technisch geschoold personeel aan te trekken.

Met de erkenning als leerbedrijf kunnen potentiele procesoperators bij ons in huis komen voor hun praktijkleertraject. Bij het ontstaan van vacatures zal zich dit vertalen in een voordeel. Immers, de opleidingen op niveau 3 en 4 sluiten goed aan bij onze nieuwe functie Procesoperator. Inmiddels is een student van de opleiding Procestechniek/operator gestart bij de rwzi Den Bosch. In december maakt iemand van de opleiding Elektrotechniek zijn start bij de rwzi Oijen.