Politie Zaanstreek-waterland

tientallen overtreders aan de kant gezet

Wijdewormer, 21-11-2010 o Afgelopen weekend heeft de politie op de A7 en de Provincialeweg N515 diverse vekeersovertreders aan de kant gezet.

Op de A7 werd van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd.

Bij snelheidscontroles op de A7 en de Provincialeweg N515 werden zondagmiddag in totaal 21 bekeuringen uitgeschreven. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun. Op de Provincialeweg (80 km per uur) werden zeven hardrijders bekeurd en lagen de snelheden tussen de 101 en 109 km per uur. Op de A7 werden elf automobilisten aan de kant gezet en bedroeg de hoogste snelheid 162 km per uur (na correctie). Omdat er voor het proces-verbaal enkele kilometers in mindering wordt gebracht bleef de bestuurder net onder de overschrijding waarbij het rijbewijs wordt ingevorderd.

Eén van de andere snelle rijders liet een kopie van een rijbewijs zien. Zijn echte rijbewijs bleek ongeldig te zijn verklaard. De bestuurder kreeg een bon voor snelheid en voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Ook bleek de man nog een aantal boetes open te hebben staan. Omdat hij het bedrag van bijna 1900 euro niet kon betalen, werd hij ingesloten. Als de man over een week vrijkomt is het openstaande bedrag nog hetzelfde.

Zaterdagmiddag werd op de A7 het rijbewijs ingevorderd van een 62-jarige automobilist uit Zwanenburg. Surveillerende agenten hadden de man ter hoogte van Wijdewormer aan de kant gezet omdat hij het overige verkeer in gevaar bracht. De man reed met hoge snelheid, was aan het kleven en sneed bij het invoegen een andere automobilist af. De agenten zetten de bestuurder aan de kant om hem te verbaliseren. De man wilde echter niet meewerken waarop de agenten hem uiteindelijk aanhielden en meenamen naar het politiebureau. De man verklaarde dat hij zelf was afgesneden door een automobilist en hij daarom zo boos was. De officier van justitie zal de zaak verder afhandelen.

Tot slot heeft de politie op de A7 in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige Amsterdammer die met een slok op achter het stuur van zijn auto zat. Hij had een
alcoholpromillage van 1,27 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.